FUTSAL PRONSSIA KURIKKAAN
Julkaistu: 03.04.2020 00.00

Kurikan Ryhdin futsal joukkue P13 saavutti pronssia P13 Ykköset sarjassa. Sarjan ykkönen oli Ruha/Virkiä Lapualta ja toiseksi tuli SJK, joka nousi viimeisissä turnauksissa sarjataulukossa tasapisteissä olevan KuRyn ohi paremman maalieron turvin.

Ratkaisevat viimeiset ottelut käytiin 22.2 Lapualla, KuRyn pelatessa Lapualla Ponnistusta ja Ruha/Virkiää vastaan, ja 23.2 SJK:n pelatessa APV:ta ja Sepsi-78:a vastaan Alavudella. KuRy lähti turnaukseen sarjataulukon kakkostilalta, neljän pelin voittoputkessa.

KuRy sai Lapualla ensimmäiseksi vastaansa Ponnistuksen, jota vastaan lähettiin vahvalla luottamuksella omaan peliin. Muistissa oli toki edellinen APV:n peli, jossa joukkueen yhteispeli pääsi unohtumaan. Ottelu pyöri alusta lähtien pääasiassa Ponnistuksen puolustusalueella. Ajassa 6:41 KuRy siirtyi jo 4-0 johtoon ja ottelu päättyi KuRyn voittoon 6-1, pelaajien säästellessä voimiaan seuraavaan peliin.

Pienen tauon jälkeen vastaan asettui Ruha/Virkiä, joka oli päivän päävastustaja. Joukkue tiedettiin vaikeaksi voittaa, mutta pisteen saaminenkin olisi taannut sarja kakkosen aseman SJK:n nähden. Ensimmäisellä minuutilla Ruha/Virkiä siirtyi kuitenkin jo 1-0 johtoon. KuRyn pelaajat eivät tästä kuitenkaan häkeltyneet, vaan tasoittivat tilanteeksi 1-1 pelin toisella minuutilla. Peli oli tiukkaa ja paikkapaikoin tunteet kuumenivat jopa liiaksikin kentällä. Erän loppua kohti pelin hallinta siirtyi KuRylle, toista maalia ei kuitenkaan saatu aikaiseksi vaan tauolle siirryttiin 1-1 tasalukemissa. Toisen erän alkuun Ruha/Virkiä tuli väkivahvasti ja nopealla hyökkäyksellä ja hienolla syöttöpelillä he siirtyivät heti erän alkuun 2-1 johtoasemaan. Maalin jälkeen peli tasoittui ja molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa tehdä lisämaaleja. Minuuteilla 18 ja 19 Ruha/Virkiä viimeisteli lopputulokseksi 4-1 KuRyn hakiessa tasatulosta.

Seinäjoen SJK hoiti hommansa Alavudella erinomaisesti voittamalla APV:n 11-1 ja saaden luovutusvoiton Sepsi78:sta 5-0. Nämä isomaaliset tulokset nostivat SJK:n sarjataulukossa pisteissä tasoissa olevan KuRyn ohi.

Futsalissa saatu menestys oli pienoinen yllätys koko joukkueelle. Aikaisempaa kokemusta ei ollut ja ennen ensimmäisiä sarjapelejä ehdittiin harjoitella Monnarin salissa sääntöjä ja yhteispeliä vain muutamia kertoja. Joukkueenjohtajalta suuret kiitokset koko joukkueelle. Kurikan Ryhdin joukkueessa pelasivat: Lauri Kytövaara, Daniel Suomu, Joonas Kohtala, Pyry Välimäki, Anttu Korhonen, Miska Keskinen, Bruno Vuori, Aatu Viljanmaa, Joel Keväänranta, Elias Kivistö, Aapo Koivuniemi, Kristian Latva-Nikkola ja Roope Kivistö. Valmentajina Toni Suomu ja Miro Jyrä. Joukkueenjohtajana Jyrki Kohtala.

Nyt kaikki jalkapallotoiminta on toistaiseksi keskeytettynä maailmanlaajuisesti jylläävän koronaviruksen vuoksi. Kesää odotellessa.