Ryhti pistejakoon Hyllykalliolla
Julkaistu: 10.09.2019 00.00

Kurikan Ryhti matkusti viime lauantaina Nurmoon pallonurmelle. Siellä meitä isännöi Hyllykallion Myrsky. Matkaan lähdettiin kokoonpanollisella miehiä. Joukkueemme oli kuitenkin iskukykyinen ja lähdimme hakemaan voittoa, joka olisi ollut ensimmäinen vieraissa tälle kaudelle. Kevätkierroksella voitimme isäntänä 6-2.

Ottelu alkoikin joukkueeltamme uskomattoman loistavasti. Tuiskulan oma Pierre-Emerick Aubameyang, Sameli Rinta-Nikkola karkaa HyMyn hitailta puolustajilta. He joutuvat nuoren miehen pysäyttää kepulikonstein. Pallo yhteentoista metriin ja Sameli itse pallon taakse. Maalivahdin aavistuksesta huolimatta pallo varmasti verkon perukoille ja vieraat 0-1 johtoon. Tässä vaiheessa peliä takana ainoastaan 2 minuuttia. Nurmoolaasetkin rupesivat saamaan konettaan käyntiin ja reilun parinkympin kohdalla myös HyMy sai hyvin kyseenalaisen rangaistuspotkun. Kotijoukkueenkin pelaajat hämmentyivät tuomiosta, vastustaja juoksi päin puolustajaamme ja kompuroi, kaataen samalla Ryhdinkin miehen. Markus Männistö venytti upeasti itsensä torjuntaan. Torjunnasta kimmonnutta palloa Make ei enää kyennyt nappaamaan, puolustuskin jähmettyi kuin Siperiassa konsanaan. Tilanteeksi siis 1-1. Peli jatkui tasaisena ja näyttikin että siirrymme tauolle tasatilanteessa. Kuutenkin 45 minuuttia ja risat oli pelattu ja Jonne Leppinen käy tuikkaamassa maalivahdin längeistä jo kauden yhdeksännen täysosumansa, tauolle Ryhdin 1-2 johdossa. Maalin jälkeen HyMyn hyökkääjä totesi minulle "vikkelä poika".

Toiselle puoliajalle lähdimme puolustamaan johtoamme ja Nurmoolaasille hallinta. Kuitenkin vaarallisimmat paikat syntyivät Ryhdille vastaiskuilla. Noin vartti ennen loppua onnistuu kotijoukkue tasoittamaan "once in the lifetime"-maalilla. Pallo kaukaa takakulmaan ja Make täysin voimaton. Paikkoja oli vielä molemmilla joukkueilla, lähimpänä maalintekoa taisi olla Rinta-Nikkolan Sameli. Erikoisia tuomioita jaellut tuomari vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi. Pelitapahtumiin nähden oikeutettu tasapeli ja molemmille piste plakkariin.

Ilman vaihtomiehiä matkassa ollut Ryhti taisteli hienosti raskaassa ilmassa. Allekirjoittaneellakin koivissa tuntui 90 minuutin peli.

Tämä peli oli Ryhdin puolustuksen lukon Toni Kuntolan viimeinen ottelu kaudella 2019. Isoo kiitos Kuntsille joukkueemme eteen tehdystä pyytettömästä työstä, tämä mies omistaa erittäin suuren Ryhti-syrämmen, hattu päästä. Tambet Anso ja Toni Kuntola muodostivat yhden kutosen parhaista topparipareista.

Kautemme jatkuu torstaina 5.9 klo 18:30 Petolahdessa paikallista Petalax IK:ta vastaan. Siinä pelissä virolainen Tambet Anso pelaa toistaiseksi viimeisen pelinsä Kurikan Ryhdissä. Kauden viimeinen peli pelataan keskuskentällä lauantaina 14.9 klo 15 alkaen, tervetuloa. Kioskista tulot jalkapallojunnuille.