Havuluodot hurjana Jurvassa
Julkaistu: 15.08.2019 00.00

Jurva-70 - KuRy 3-3 (2-1)

Maanantaina 12.8 klo 19 pelattiin toinen paikallisderby viikon sisään. Ryhti matkusti vierailemaan Läntiseen osaamme kaupungissamme, kun Jurva-70 isännöi meitä. Paikalle oli saapunut toistakymmentä Ryhdin fania kannustamaan omiaan. Kokoonpanostamme puuttui muutamia merkittäviä pelureita, Tambet Anso, Jonne Leppinen, Valtteri Loppi ja uusin hankintamme Matias Ojanperä.

Ottelu alkoi hienoisella oranssipaitojen hallinnalla, Ryhtikin pääsi pelin rytmiin hyvin nopeasti mukaan. Ensimmäinen maali onkin vierailijoiden käsialaa. Aleksanteri Pakka löytää loistavalla syötöllään nopean Santeri Haapasen oikealta laidalta. Santeri karkaa tyylilleen uskollisena Jurvalaisten puolustajilta. Toimitus maalille, siellä sekaamassa useampikin pelimies ja Jurvan puolustaja erittäin epäonninen ja pallo hänen jalastaan maaliin, 0-1. Maali oli kuitenkin merkitty Ala-Luovan Jussille, näin ollen Jussin ensimmäinen maali edustuksessa. Kova jätkä tekee maalin vaihtopenkiltä. Jerry Liinavuori taisi kuitenkin lähimpänä olla maalintekoa tilanteessa. Tämän jälkeen Santeri Haapasella oli paikka tuplata johtomme. Junnu Kangas kuitenkin torjui loistavasti jalallaan. Tämän jälkeen pelimme meni aivan sekaisin ja entisiä Ryhti pelureita vilissyt Jurva-70 otti täydellisesti kuskin paikan. Viime kauden keskikenttämme moottori Arttu Havuluoto rankaisee entistä seuraansa tylysti ja iskee tasoituksen 29 minuutin kohdalla. Tässä vaiheessa saimme lisää jobin postia. Topparimme Toni Kuntola kaatuu epäonnisesti laitapakkimme Miika Rajamäen jalan päälle. Äijä vaihtoon ja kausi todennäköisesti pakettiin. Menimme tilanteesta hieman lukkoon ja pelimme meni entisestään sekaisin. Vain noin minuutti edellisestä maalista ja Jurva siirtyy 2-1 johtoon. Maalintekijänä tietysti oma koiramme, Arttu Havuluoto. Tauolle miettimään uusia kujeita.

Tauolta palasimme sisuuntuneena ja jälleen nähtiin ensimmäinen maali edustuksessa. Keskikenttämiehemme ampui paristakympistä, jurvan kokenut Juhani "JUNNU" Kangas torjuu hienosti. Nuori miehemme, Oskari Havuluoto oli kuitenkin terävänä ja pisti riparin sisään ja tasoitti pelin tasan kahteen, vain noin viiden minuutin jälkeen. Tärkeä onnistuminen ja sukujuhliin keskustelun aihetta. Tämän jälkeen lähdimme jälleen vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Jurvan maalia. 68 minuuttia kellossa ja harjoiteltu kulmapotkukuvio tuottaa viimein tulosta. Topi Luoman millintarkka kulmapotku löytää Kuusisen Ilarin pään, joka nikkaa vastustamattomasti pallon takakulmaan, 2-3. Ileltä taisi pudota Juonenvuoren kokoinen King Kong selästä, sen verran riemukkaan tuuletuksen äijä teki. Tämän jälkeen vetäydyimme puolustamaan arvokasta johtoasemaamme, luvassa oli nimittäin iso päänahka. Jurva painoi viimeisen kaksikymppisen kyllä niin hanakasti päälle, kilauttaen ylärimaan Daniel Louvon puskusta. Kymmenen minuuttia ennen loppua tarkka laukaus kahdestakymmenestä metristä oli Makellemme ottamaton paikka, 3-3. Mutta Maken huikeat pelastukset pelin lopussa takasi meille pisteen tästä pelistä.

Paikallisderbyjen kuudesta mahdollisesta pisteestä, saimme neljä. Seuraava peli pelataan ensi viikon keskiviikkona 21.8 klo 18:30. Vastaan asettuu Korsnäs/Gadize. Kioskin tuotot lyhentämättömänä juniorijalkapalloon, tervetuloa.