Anssi Ojanperän mainiot torjunnatkaan eivät riittäneet voittoon KoMu:sta.
Julkaistu: 08.11.2020 00.00

KoMu HT:lle sarjapisteet Kurikasta

Puhtaalla pelillä jääkiekon 2-divisioonassa ollut Kurikan Ryhti koki kolauksen, kun vaasalainen KoMu HT haki sarjapisteet 1-3 numeroin. Edellisestä ottelusta oli kulunut toista kuukautta, eikä se ainakaan Ryhdin osalta tuntunut olevan hyvä ratkaisu. Kun sarjan ensimmäiset kolme ottelua sujuivat tosi mallikkaasti, oli lauantai-illan ottelu melkoista puurtamista.Ryhti hävisi useimmiten oman päädyn kaksinkamppailut, jolloin vieraat saivat kiperiä tilanteita Anssi Ojanperän maalille.Ylivoimapeli on ollut Ryhdillä alkukauden vahvuus, mutta nyt sekin ontui, vaikka pääsi kuudesti sitä yrittämään.

1.erä KoMu aikoi ottaa Ryhdiltä heti alussa luulot pois, sillä kului useampi minuutti ennen kuin kotijoukkue pääsi pois omasta päädystä. Anssi Ojanperä piti kuitenkin maalinsa puhtaana ja kun Ryhtikin sai luistimiin potkua alkoivat tilanteet vähitellen tasoittua.Erää taaplattiinkin tosi tasaisesti ja pääosissa olivat maalivahdit. Ryhdillä oli erässä mm. kaksi läpiajoa, mutta KoMun Iiro Raikkerus piti myös maalinsa puhtaana.Erän lopulla Ryhti pääsi pelaamaan puolitoista minuuttia kahden ylivoimalla, mutta nyt homma ei vain jostain syystä toiminut.Tilanteista huolimatta (torjunnat 16-12) erätauolle mentiin 0-0 lukemissa.Ryhdin ykköskenttäkin oli jostain syystä tavanomaista enemmän jäässä, eikä totuttuja kuvioita juurikaan nähty.

2.erä Toisen erän toisella minuutilla tuomareille sattui paha virhe, kun Ryhdin Evgeny Simonoville tuomittiin polvitaklauksesta rangaistus. Onneksi Ryhti hoiti alivoiman kunniakkaasti, eikä oikeusmurhaa tapahtunut.Ajassa 25.10 suuntaa muuttanut onnenkantamoinen kuitenkin yllätti Anssi Ojanperän, eikä Timi Hartikaisen viimeistelemälle 0-1 maalille ollut mitään tehtävissä.Vieraiden ”liigapelaajat” Rautavirta - Kujanpää - Jaakkola olivat joukkueelleen kaikki kaikessa tuoden kiekon ylös miltei aina, kun halusivat, mutta yllättävän tehottomia hekin lopuksi olivat.Harmittavan säkämaalin jälkeen Ojanperä torjui vielä tyylikkäästi yhden läpiajon, sekä kahden minuutin rummutuksen KoMun pelatessa ylivoimalla.Toisen erän tuomioista ja tuomitsematta jättämisistä jäi pelaajille valitettavan epävarma olo, mitä saa ja mitä ei saa tehdä.Kokonaisuutena tuomarit hoitivat hommansa hyvin. Vieraiden niukassa 0-1 johdossa siis toiselle tauolle.

3.erä Ryhdin toisen erän lopulla saama kaksiminuuttinen loppui juuri samalla hetkell, kun Riku Rautavirta laukoi kuin vahingossa harmittomasta tilanteesta jo 0-2 lukemat valotaululle.Kovaa sai Ryhti puurtaa, ennen kuin se palkittiin.Ajassa 45.00 Mikko Kojola (Hoskari-Karppinen) laukoi näyttävästi 1-2 kavennuksen ja toivo paremmasta heräsi.Kun vieraat saivat vielä rangaistuksen, otti se aikalisän, jolloin Ryhtikin pääsi huilaamaan ja asettamaan parhaat ylivoimapelaajat jäälle.Ylivoima ei vieläkään toiminut ja toki suurimpana esteenä toimivuuteen seisoi KoMun tolppien välissä mv. Raikkerus.Hän jos joku pelasti vastustajan viime kädessä takaiskuilta. Ja kun ei muuta neuvoa löytynyt, niin täytyihän Ryhdin ottaa maalivahti pois pari minuuttia ennen summeria.Tällä kertaa se kostautui, kun vieraiden Riku Rautavirta laukoi tyhjään Ryhti-maaliin loppuluvuiksi 1-3.Ja vaikka alussa tehot puuttuivat, ratkaisi KoMun ykköskenttä ottelun kahdella maalillaan.

Yhteenvetona voi sanoa, että Ryhdin ylivoimat ja neljä läpiajot eivät toimineet ja KoMun luistin kulki sen verran vikkelään, että voiton he pitkin hampain sanottuna ansaitsivat.Ottelu oli myöskin sarjan kahden parhaan maalivahdin koitos, joka ilman säkämaalia päättyi tasan. Eihän hyväkään joukkue voi aina voittaa, mutta nyt on taas varaa parantaa ja toivottaa ensi lauantaina Maalahti tervetulleeksi Ryhti-luolaan. Ollaan kuulolla – Rainer Louhela