Ryhti - IFK Lepplax

Kurikan jäähalli

Ryhti kärsi tappion kotikaukalossa

Ryhti – IFK Lepplax 2–3 (1–2, 1–1, 0–0)

Ennen ottelun alkua palkittiin Ryhdin pelaajia, kun Juha-Pekka Luukkainen sekä Juuso Teini saavuttivat ottelumäärissään hienoja lukuja! Luukkaisella tuli vieraspelissä Närpiössä 200 ottelua täyteen II-divisioonassa ja Teinillä juhlaottelu osui kotikaukaloon, kun lauantaina kippari pelasi 300. ottelunsa II-divisioonassa! Molemmat Kurikan omat kasvatit ovat pelanneet koko uransa ajan Ryhdissä.

Kotikentälle paluuta edelsi ajallisesti pitkä vierasputki, josta Ryhti nappasi kolme perättäistä voittoa. Hyvillä ennakko asetelmilla otteluun lähtenyt Ryhti ei saanut ottelussa missään vaiheessa parastaan irti. Ensimmäinen ja toinen erä oli pelillisesti hakemista, mutta kolmannessa erässä pelin hallinta kääntyi selkeästi isännille, ja maalipaikkoja olisi ollut vähintäänkin siihen, että pelin olisi voinut niitata tasoihin. Toistamiseen tällä kaudella kohdanneet Ryhti ja IFK Lepplax pelasivat ensimmäiset kohtaamisen Pedersöressä, missä jaettiin ilmeisesti tämänkin pelin jäähyt, kun lauantaina jaettiin vain viisi kaksi minuuttista.

Ensimmäiseen erään Ryhti lähti hyvällä asenteella ja jo ensimmäisissä vaihdoissa päästiin testaamaan vieraiden maalivahdin päivän kuntoa. Maalihanat kuitenkin lauantaina avasi vieraat, kun ajassa 02:24 Lepplaxin hyökkääjä kiemurteli Ryhdin viisikon välistä ja sijoitti kiekon maaliin. Isännät eivät tästä kuitenkaan lannistuneet, vaan heti seuraavasta hyökkäyksestä Chris Mäkivaara kävi puttaamassa kiekon etunurkasta sisään tasoittaen lukemat takaisin. Maaliin esityön tekivät Antti Pöllänen ja Tino Karppinen. Erän loppupuoliskolla vieraat siirtyivät taas johtoasemaan ajassa 16:39. Erän aikana molemmat joukkueet pääsivät testaamaan kertaalleen ylivoimansa terävyyttä, ilman tulosta tällä kertaa.

Toiseen erään Ryhti lähti takaa-ajajan asemasta, kun tilanne oli vieraille 1–2. Erän alussa isännät saivat pelin otteesta kiinni ja saivatkin hyökkäyspäässä hyviä pyörityksiä, mutta Lepplax puolusti nöyrästi ja sai pidettyä isännät poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Ryhti pääsi kuitenkin kuuden minuutin paikkeilla ylivoimalle, kotijoukkue sai pelin hyvin pyörimään, mutta ylivoimalla ei tulosta syntynyt. Kuitenkin ylivoimalla alkaneen todella pitkän pyörityksen päätteeksi Niilo Kiviniemi iski irtokiekon maaliverkon perukoille tasoittaen ottelun toistamiseen. Syöttäjinä maaliin olivat Juha-Pekka Luukkainen ja Antti Pöllänen. Maalin jälkeen vieraat lisäsivät kaasua ja koittivat karistaa isännät pois kintereiltään. Ryhdin maalilla kuitenkin hienon pelin pelannut Anssi Ojanperä piti isäntiä pelissä mukana tärkeillä torjunnoillaan ja lukemat pysyivät vielä tasoissa. Kun erää oli pelaamatta reilu kuusi minuuttia, Ryhti pääsi jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa kuitenkaan pelivälineen hallitsija ei ollut Ryhti vaan alivoimalla pelannut IFK Lepplax. Rangaistuksen loppusekunneilla Ryhti sai tilanteen rahoitettua, mutta vaihtovirheen seurauksena vieraiden alivoima karvasi kiekon pois ja siirsivät alivoimalla lukemiksi 2–3. Maalin jälkeen Ryhti sai vielä yhden mahdollisuuden ylivoimalla, mutta tulosta ei tälläkään kertaa tullut ja kolmanteen erään lähdettiin jälleen takaa-ajo asemasta.

Kolmanteen erään kotijoukkue oli saanut lisävirtaa pukukopista, kun heti ensimmäisistä vaihdoista asti isännät pääsivät aiempia eriä paremmin vaarallisille maalitekopaikoille. Vahvaa painostusta koko erän jatkanut Ryhti sai jokaisen kentän voimin kiekkoa hyvin vieraiden päähän, mutta maalinteko koitui ongelmaksi. Muutamissa paikoissa hieman tuuriakin olisi voinut olla matkassa, kun maaliraudat kilisivät ja kiekot ei millään pomppineet maaliin asti. Viimeisen minuutin ilman maalivahtia tasoitusta hakenut kotijoukkue ei saanut enää lisämaaleja aikaan ja ottelu päättyi lukemin 2–3 vierasjoukkueelle.

Ottelussa 46 laukausta torjunut Anssi Ojanperä pelasi hienon ottelun maalilla, vaikka se ei tällä kertaa riittänyt voittoon asti.

- Peli jäi meiltä vähän vajaaksi joka osa-alueella. Omista virheistä annettiin vastustajalle muutama maali ja sitä kautta kolme pistettä. Lisäksi tällä kertaa ei kiekko meille oikein pomppinutkaan, mutta tuurikin pitää ansaita ja jokaisessa pelissä pitää pystyä lyödä 100 % peliin tai pisteitä ei tipu. Hyvä juttu on, että koko joukkue tietää ensi lauantaille, että kaikkien pitää parantaa, jos halutaan pisteiden jäävän Kurikkaan. Kotiyleisö oli taas hienosti mukana koko pelin ajan! Pelin alkuun oli hieno ele joukkueelta seuraikonien Teinin ja Luukkaisen pelimäärien muistamisessa. Molemmilla iso merkitys meille ja ovat sellaisia kavereita, joita koko joukkue katsoo ylöspäin, Ojanperä niputtaa.

Valmentaja Aki Kulkula on samoilla linjoilla maalivahti Ojanperän kanssa siitä, että kotijoukkue ei saanut lauantain ottelussa koneesta kaikkia tehoja irti.

- Oli mahtava juttu, että päästiin pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön edessä. Ikävä kyllä tällä kertaa ei saatu koneesta irti parasta mahdollista tehoa. Kaksi ensimmäistä erää oltiin napsu jäljessä vähän joka osa-alueella. Tuloksellisesti pystyttiin kuitenkin koko ajan taistelemaan täydestä pistepotista. Kolmas erä oli sitten meidän näköistämme peliä ja vastustaja oli pinteessä koko erän. Nyt harmittavasti ei ollut onneakaan matkassa maalintekotilanteissa, että olisi saatu ansaittu tasoitus aikaiseksi. Sarja on tasainen ja pienet asiat ratkaisevat joka ottelussa. Nyt analysoidaan ottelu ja käydään läpi joukkueen kanssa, mitä pitää terävöittää seuraavaan matsiin. Uskon, että seuraavaan otteluun jäälle astuu sisuuntunut kotijoukkue! Kulkula päättää.