Virkiä tyly isäntä Ryhdille.
Julkaistu: 21.11.2021 17.50

Virkiä – KuRy10-3 (4-1, 2-2, 4-0 )

Ryhti matkusti lauantaina 20.11.-21 rautaliigan kärkijoukkueisiin kuuluvan Lapuan Virkiän vieraaksi. Jälleen kerran jouduttiin ketjuja hieman somistamaan poissaoloista johtuen. Tämähän ei tietenkään ole mikään paras mahdollinen tapa valmistautua peliin. Tästä huolimatta otteluun lähdettiin positiivisin mielin.

Ottelun alku oli kaikkea muuta kuin positiivinen. Kotijoukkue sahasi jo 14 sekunnin pelin jälkeen Ryhti viisikon hajalle ja taululle tylysti 1-0. Alku järkytyksestä toivuttuaan vieraat pääsivät pian kokeilemaan ylivoima pelinsä tehokkuutta. Ryhti saikin kuviot ihan mallikkaasti pyörimään ja Chris Mäkivaara ( Siekkinen, Putkonen) lähetti ranteella laatan tarkasti ohi kotijoukkueen maalivahdin, tasoittaen ottelun. Ryhdin osalta ensimmäinen erä oli aalto liikettä. Välillä oltiin hyvin pelin sisällä mutta välillä oltiin pihalla kuin lumiukot. Näiden heikkojen hetkien kohdalla kotijoukkue oli vain raakan tehokas ja iski erän aikana kolme lisäosumaa. Pillimehua siirryttiin juomaan 4-1 lukemista.

Toisen erän alku näytti, että Ryhtikin sai paremmin pelijuonesta kiinni. Maalinteon aloitti kuitenkin jälleen Virkiä, se karkasi jo neljän maalin johtoon. Vieraat eivät kuitenkaan olleet vielä luovuttaneet vaan ajassa 33.21 Vilho Yli-Hannuksela ( Muikku, Karppinen ) roukkasi viivasta melkoisen voima vipin yläputken kautta sillä voimalla, että maalin värinän saattoi tuntea vielä vartin jälkeen. Erän loppupuolella erinäisten tapahtumien jälkeen avautui ylivoiman kautta Ryhdille mahdollisuus päästä peliin vielä mukaan. Tässä onnistuttiinkin, kun Petteri Hanka ( Lehto, Lehtonen ) ohjasi maalin edestä 5-3 kavennuksen. Hetkeä myöhemmin kaikki romahti kuin Baabelin torni ja Virkiä iski hyökkäysalueen virheestä alivoimalla erätauko lukemiksi 6-3.

Koko ottelun ajan oli Ryhdillä vaikeuksia oman pelin avaamisessa Virkiän paineen alta. Tämä näkyi koko ottelun ajan ja aiheutti sen, että jouduttiin puolustamaan aivan pitkiä jaksoja omissa ja tätä kautta virheiden todennäköisyys kasvoi. Toki kolmanteen erään oli kaikki vielä auki, kolme maalin ero kiekkopelissä ei ole vielä mitään. Erässä iskettiinkin todella vielä neljä maalia mutta tosin Ryhdin kannalta väärään päähän. Virkiä naputteli erän alkupuolella sekä lopussa kaikki neljä Ryhti pömpeliin. meno oli välillä kuin karnevaaleilla, ei päätä eikä häntää. Loppulukemista voi hyvinkin päätellä, että kotijoukkue todellakin ansaitsi pisteensä.

Ryhdillä oli pelissä hyvät jaksonsa ja paikkoja luotiin myös Virkiän maalille tukuittain. Siitä kertoo myös kotijoukkueen maalivahdin 39 torjuntaa ottelussa. Tähän joukkoon mahtui muutamia mahti torjuntoja. Sen verran pelin jälkeen jäi mietityttämään, että tarvitsikohan Virkiä hyökkääjien pestä naamaansa ollenkaan ottelun tauottua. Sen verran ahkeraan yksi Ryhti puolustaja niitä pyyhki ottelun aikana maalinedustalla.

Ottelusta jäi vieraiden kannalta ainakin paljon dataa missä ongelma kohdat pelissä ovat. Näitä lähdetään kehittämään ja matka jatkuu kohti kevään tärkeitä koitoksia. Muutenkin yksittäisen ottelun ei anneta liikaa vaikutta tuleviin otteisiin. Olen varma, että ensi viikon perjantaina Kurikaan saapuva MIF Maalahdesta ja lauantaina Kraft Närpiössä kohtaa kaukalossa sisuuntunen ja kovat hirvilauman.