Ryhti valloitti Vaasa Areenan.
Julkaistu: 07.11.2021 18.03

KoMu HT – KuRy 5-9 (0-5,3-2,2-2)

Ryhti matkasi lauantaina Vaasa Areenalle KoMu HT:n vieraaksi. Ottelu alkoi poikkeuksellisesti jo klo 12.45 mikä ei ole mikään optimaalinen aika pelata jääkiekkoa. Tosin joukkueen pelaajat tunnetaan todellisina aamu virkkuina, joten tästä ei oltu huolissaan. Kotijoukkue on tunnetusti ollut vaikea vastusta ja varsinkin kilpa areenan ison kaukalon ansiosta on kotijoukkue monesti syöttänyt Ryhdille karvasta kalkkia.

Ryhdillä on ollut tällä kaudella otteluissaan tapana aloittaa kamppailut hyvällä energialla. Tämäkään ottelu ei ollut poikkeus, vaan aivan ensimmäisten vaihtojen jälkeen kiekko saatiin pelattua hyvin syvälle hyökkäysalueelle. Ensitahdit tulevalle näytökselle iski Chris Mäkivaara, joka oli unohtunut maalin edustalle aivan yksin. Tino Karppinen ja Antti Pöllänen kiekottelivat paikan maalin eteen ja Chris tykitti vieraat johtoon ajassa 1.14. Hetkeä myöhemmin oli vuorossa Tino Karppinen (Pöllänen) karkasi vastustajalta iskien isolle taululle 0-2. Tästä vajaa minuutti ja kotijoukkueen veskari laittoi syötön suoraan lapaan väärälle miehelle ja Jani Lehtonen kiitti laukoen Ryhdin jo kolmenmaalin johtoon. Tässä vaiheessa kotijoukkue pelasti aloittavan maalivahdin enemmältä tuskalta ja veräjän vartija vaihtoon. Kotijoukkuekin sai paremmin otetta erän vanhetessa mutta Ryhdin maalilla aloittanut Elmeri Marjomäki teki yritykset tyhjiksi. Ryhti loi tasaisesti läpi ensimmäisen erän tilanteita ja 0-4 maaliin laukoi Joni Muikku (Lehtonen, Siekkinen) pisteiden välistä sellaisella tarkuudella jota Vaasassa harvoin nähdään. Ryhti tekaisi ensimmäiseen erään vielä yhden kaunokaisen. Ylivoima kuvio pyöri ja lopuksi Akseli Lehto (M.Saikkonen, Muikku) teki maalin edestä tauko lukemiksi 0-5.

Toisen erään lähtö oli Ryhdin kannalta vaikeahko ja tästä tuloksena KoMu:n avausosuma jo erän alkuun. Samaisessa tilanteessa maalivahti Marjomäki loukkasi rannettaan mutta onneksi pystyi jatkamaan ottelua. Kotijoukkue ei omassa pelaamisessaan muuttanut juuri mitään mutta Ryhdin aktiivisuus hieman kirposi ja kotijoukkue hiipi jo kahden maalin päähän. valmennus päätti herätellä joukkuetta ja teki perinteisen molarin vaihdon tähän tilanteeseen ja maalille luisteli Oskari Hanka. Tämä toimikin ja erän loppua kohden ote siirtyi taas vieraille. Toisen erän puolenvälin jälkeen Jani Lehtonen (J-P Luukkainen, M.Saikkonen) seurasi irtokiekon loppuun asti ja teki tärkeän osuman. Erän loppupuolella nähtiin vielä hieno suorahyökkäys Ryhdiltä kun, Tino Karppinen (Pöllänen, Mäkivaara) sujautti kiekon toistamiseen nuottaan.

Ryhdin valmennusryhmään saatiin menneellä viikolla lisää leveyttä kun, Ilari Lehto lähti mukaan jakamaan oma tietotaitoansa joukkueen hyödyksi.

- oli hieno nähdä, ettei joukkue hätääntynyt missään vaiheessa, vaikka vastustaja pääsi lyhyessä ajassa kahden maalin päähän toisessa erässä. Vaihtopenkki pysyi rauhallisena ja luotettiin omaan peliin mikä tärkeää vaikeilla hetkillä kertaili Lehto ottelua.

Ryhdillä oli turvallinen neljän maalin johto ja siitä oli hyvä lähteä kolmanteen erään. Ottelun tuoksinnassa kohtalaisen tärskyn saanut ja tämän takia pienen huilin kopissa ottanut Joona Putkonen pääsi kostamaan tapahtuneen iskemällä Juuso Teinin esityöstä Ryhdin heti erän alkupuolella 3-8 johtoon. Tämän jälkeen mentiin niin kuin usein jo ratkenneessa pelissä päästä päähän vauhdilla. Maalejakin tehtailtiin vuoron perään ja Ryhti tekikin vielä yhden näyttävän maalin kolme vastaan Kaksi hyökkäyksestä. Joona Putkonen tinttasi Teini ja Luukkaisen esityöstä Ryhdin illan yhdeksännen osuman. vastaavasti KoMu onnistui kahdesti ja loppulukemiksi kirjattiin 5-9 Ryhdille. Näin Ryhdille täydet pisteet ja sarjasijoitus illan muiden ottelujen jälkeen on neljä.

- Joukkueen jänne kesti ottelun loppuun asti. Hieman se välillä venyi muttei katkennut veisteli Lehto ottelun käänteistä.

Joukkue sai laajalla rintamalla jälleen onnistumisia ja tämä antaa joukkueelle varmasti lisä virtaa seuraaviin otteluihin. Nyt Ryhdillä on tulevana viikon loppuna huili peleistä ja seuraavaksi matkataan lauantaina 20.11 Lapualle, josta tavoitteena on vain ja ainoastaan voitto. Kiitos vielä myös jälleen Vaasaan matkanneille loistaville Ryhti faneille. AK