Ryhti tehtaili yhdeksän maalia.
Julkaistu: 01.11.2021 16.13

KuRy – Lepplax IFK 9-1 (5-0,3-0,1-1)

Oli kerrassaan hienoa seurata mitenkä Ryhdin jokainen kentällinen avasi hyvin ja vei hyökkäykset vaivatta vastustajan päätyyn. Omasta päästä lähteminen kun on ollut useasti Ryhdin ongelma. Mutta nyt ei. Esim. Nuoret Ala-Krekola ja Lehto täyttivät paikkansa hienosti muista puhumattakaan.

1.erä Heti ensimmäinen vaihto oli kotijoukkueen melkoista pyöritystä, vaikka maaliverkot eivät vielä soineetkaan. Vaihdon jälkeen alkoikin heti tapahtua, kun jo ajassa 1:09 Antti Pöllänen (Karppinen – T.Siekkinen) tuuletti avausmaalia 1-0. Lepplax näytti yllättävänkin kesyltä, kun Ryhdin luistin kulki todella vauhdikkaasti. Ykköskenttä juhli jo 2-0 osumaa, kun pelikello näytti 4:59. Maalarina Joni Muikku (Lehtonen – T.Siekkinen). Vieraat yrittivät itsepintaisesti päästä pystysyötöillä läpi kentän kotijoukkueen alueelle, mutta ne torjuttiin kerta toisensa jälkeen. Eikä mennyt kuin vajaa minuutti, kun hienolla avauksella ja parilla syötöllä läpi kentän kiekko päätyi Antti Pölläselle (M.Saikkonen) joka tuuletti illan toista osumaansa ja lukemat taululla muuttuivat jo 3-0:ksi. Vieraiden valmennus katsoi tässä vaiheessa, että jotain on tehtävä ja yleensähän se on maalivahdin vaihto. Niin he tekivätkin joukkuetta piristääkseen. Erän puolivälissä tulikin jonkinlainen suvantovaihe ja peli hieman tasaantui. Ryhti sai rangaistuksen juuri erän puolivälissä, mutta vastustaja ei silloinkaan juuri Oskari Hangan vartioimaa Ryhti-maalia häirinnyt. Juuso Teini sen sijaan karkasi alivoimalla juuri maalivahti Hangan syötöstä ja siirsi kotijoukkueen jo 4-0 johtoon. Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Ryhti pääsi puolestaan ylivoimalle. Ykkösvitjan Mikko Saikkonen (Muikku-Lehtonen) laukoi heti taukolukemiksi jo 5-0.

2.erä Sama tahti jatkui toisessakin erässä, jota oli pelattu kolmisen minuuttia. Ryhti oli jälleen ylivoimalla ja nyt 6-0 maalin viimeistelijänä toimi Mikko Kojola (Muikku-Lehtonen). Ryhdin onneksi Kojola palasi jälleen näyttämölle loukkantumisen jälkeen, ollen nytkin tärkeä lenkki joukkueessa. Minuutti edellisestä ja yksi illan pistenikkareista, eli Mikko Saikkonen (Teini) esitteli henkilökohtaisia taitojaan viimeisellen hienosti 7-0 maalin. Tämä maali taisi viimeistään laittaa vastustajan hermot koetukselle, sillä niin rumia taklauksia ja suorastaan vahingoittamisyrityksiä jäällä viljeltiin. Nyt Ryhti ei kuitenkaan pystynyt ylivoimia hyödyntämään, vaan jo tasakentällisin pelattaessa Tampereen lahja Joni Muikku ohjasi Aleksi Lehdon laukauksen maalin perukoille 8-0. Aleksi Ilarinpoika Lehto on nuoresta iästään huolimatta tervetullut ja valmis vahvistus Ryhdin alakertaan. Vastustajan turhautti myös Oskari Hanka Ryhti-maalissa erän kahdellatoista torjunnallaan. Näin siis tauolle.

3.erä Ryhti pelasi edelleen nautittavaa kiekkoa ja oli kuin uudistunut joukkue moneen edellispeliin verrattuna. Osasyynä oli tietenkin vaisu vastustaja, mutta ei se niin huono ollut, että Ryhdiltä voisi jotain ottaa pois sen takia. Pelikello näytti 43:47, kun Joona Putkonen (Teini-Luukkainen) esitteli rannarinsa toimivuutta ja 9-0 komeilivat taululla. Vilho Yli-Hannuksela sai käsittämättömän rangaistuksen, jolloin vieraiden Henrik Backlund pääsi tuulettamaan joukkueen ainokaista 9-1 osumaa. Omina aktiivivuosinani tavattiin joskus sanoa: Nauttikaa nyt siitä, sillä se oli teidän ainut maali tänään. Niin Ryhti nytkin oli päättänyt, vaikka itse lopun kymmenen minuuttia lähinnä väisteli vastustajan törkeyksiä. Ainoat loppupelin tilastomerkinnät olivat kaksi rangaistusta kotijoukkueelle ja yksi vieraille. Jälleen tuli todistetuksi miten tärkeitä joukkueelle ovat kaikki kentälliset, vaikka yleensä ns. ykköskenttä maalit tehtaileekin. Tänäänhän pisteet jakautuivatkin kotijoukkueessa kahdelletoista eri pelaajalle. Muuten hyvin tuominneen erotuomarikaksikon loppupeli hieman karkasi käsistä, mutta onneksi pahemmilta kolhuilta säästyttiin. Erinomaisesta kotijoukkueesta ansaitusti palkittiin Mikko Saikkonen, jonka luistelu ja kiekonkäsittely oli aivan liikaa vastustajalle.

Ryhdin ahkerimmat pistetehtailijat: J.Muikku 2+1, M.Saikkonen 2+1, J.Teini 1+2, J.Lehtonen 0+3, A.Pöllänen 2+0. Lopputulos Ryhdille siis 9-1. Siinäpä tärkeimmät.