Ryhdin peli kulki viikonloppuna aaltoillen.
Julkaistu: 11.10.2021 16.47

Joni Muikun ilta.
KuRy – Kraft 6-5 (2-0,3-4,0-1,1-0)

Joni Muikku neljällä maalillaan johdatti Ryhdin jatkoaikavoittoon jääkiekon Rautaliigassa Närpiön Kraftia vastaan. Jos ei ottelu ollut niinkään huipputasoista, niin ainakin yleisöystävällisen ja jännittävän perjantai-illan joukkueet yleisölle tarjosivat.

1.erä Kraft oli opetellut hyvin yhden avaus/hyökkäyskuvion, joka puri melko tehokkaasti kotijoukkueeseen. Se avasi omasta päädystä aina laitaan, josta syöttö keskeltä spurttaavalle sentterille, joka Ryhti-pakkien välistä karkasi peräti neljä kertaa kotijoukkueen maalivahti Oskari Hankaa vastaan. Oskari hoiti mainiosti jokaisen lähentelyn tehden tomaattipoikien yritykset turhiksi. Erän puolivälin paikkeilla vasta uskottiin, että tuo kuvio pitää pysäyttää. Ryhti saikin otteen pelistä ja painopiste siirtyi vieraiden kenttäpäätyyn. Painostuksen tuloksena Kraft otti rangaistuksen ja 1-0 maali syntyi Joni Muikun mailasta (J.Saikkonen-Siekkinen) ajassa 14:44. Kraftin ollessa hieman tuuliajolla, syntyi Ryhdin 2-0 maali vain 10 sekuntia edellisestä. Maalarina Tino Karppinen (Putkonen-Pöllänen). Erä loppui tavallaan kuin kesken, juuri kun Ryhti oli päässyt todella vauhtiin.

2.erä Ryhti aloitti erän alivoimalla, mutta sillä ei ollut väliä, kun peli kerran kulki. Vain minuutti oli pelattu, kun Joni Muikku (Lehtonen-Siekkinen) oli jälleen asialla. Alivoimamaalilla kotijoukkue jo 3-0 johtoon. Ajassa 21.14 sattui kuitenkin lipsahdus ja henkilökohtaisen virheen surauksena Kraft pääsi kaventamaan 3-1:een. Ryhdin ykköskenttä ei tätä kauaa hyvällä katsonut, vaan puolitoista minuuttia myöhemmin taululla komeilivat jo 4-1 lukemat. Ja kukas muu, kuin Joni Muikku kavereineen Lehtonen - J.Saikkonen asialla. Hieman Kraftin ensimmäiseen maaliin johtaneen kaltainen virhe toi vieraat taas kahden maalin päähän 4-2 ajassa 25:02. Erän puolivälissä Joona Putkonen (Pöllänen-Karppinen) olivat jo tarpeeksi kauan ottaneet mallia Muikun kentällisestä ja leipoivat varmasti illan komeimman maalin 5-2. Tämän jälkeen Ryhti meni jotenkin käsittämättömästi lukkoon ja Kraft sai huseerata kaukalossa mielin määrin. Minuutin välein kaksi maalia ja kotijoukkueen kannalta niin hyvältä näyttänyt tilanne olikin yhtäkkiä 5-4. Läissä lukemissa mentiin tauolle ihmettelemään mitä tapahtui.

3.erä Tämänkin erän Ryhti aloitti alivoimalla, jonka se kyllä selvitti helposti. Ryhdin otteet eivät kuitenkaan erätauolla parantuneet, vaan joukkue hävisi nyt mm. melkein kaikki kaksinkamppailut, eikä siitä ollut seurauksen lopulta muuta, kuin vieraiden 5-5 tasoitus. Erää oli vielä rutkasti jäljellä ja Ryhti parantikin peliään taas miltei ensimmäisen erän tasolle. Alivoimankin se taas selvitti hyvin, mutta hyvistäkään paikoista huolimatta kiekko ei vain verkon perukoille tietään löytänyt. Mutta ei onnistunut Kraftikaan, joten tasatilanteessa 5-5 mentiin jatkoerään.

4.erä Jatkoerähän pelataan viisi minuuttia kolmella kolmea vastaan ja kun tilaa on, niin kyllä hyvä luistelu nousee arvoon arvaamattomaan. Erää oli pelattu kolme minuuttia, kun Kraft otti tyhmän rangaistuksen (liikaa pelaajia jäällä). Nyt neljällä kolmea vastaan annettiin Ryhdin ykköskentälle mahdollisuus. Se jauhoi ylivoimalla puolitoista minuuttia, kunnes Joni Muikku (Lehtonen-Saikkonen) kruunasi iltansa neljännellä osumallaan loppuluvuiksi 6-5.

Hieman tuskaisa ilta kotijoukkueella siinä mielessä, että alun ja puolenvälinkin selvät johtolukemat valuivat jään rakoon. Paljon oli todella hyvää, mutta sitten nuo lipsahdukset harmittavasti kostautuivat. Lopussa kuitenkin voitto ja ensimmäiset kaksi pinna plakkariin. Niihin täytyy olla tyytyväinen. Rainer Louhela.

Ryhdin hyvät hetket eivät tuoneet tulosta. APV - KuRy 5-2 (1-0, 0-1, 4-1)

Jääkiekon edustus joukkueen pelit jatkuivat heti lauantaina Alavudella ja edellisillan voitetun Kraft pelin jälkeen odotukset olivat positiiviset.

Vierailija Ryhti aloittikin ottelun rempseästi ja tästä palkintona ensimmäinen ylivoima vajaan kuuden minuutin kohdalla. Ryhti pääsi pyörittämään pakkopeliä ihan kohtalaisesti mutta edelleen ongelmaksi muodostui laukausten määrä, eikä tulos ollut toivotun mukainen. Vieraat pääsivät vielä kahdesti pian perään yrittämään johto osuman metsästystä ylivoimalla. Nyt vain näytti, etteivät edes kiekkojumalat olleet Ryhdin puolella ja onnistumisia ei vain tullut. Ottelu jatkui tasaisena vääntönä, kunnes kotijoukkue sai ensimmäisen ylivoimansa. Hetkellisen jauhamisen jälkeen viivalta lähtenyt laukaus painui maaliin hirmuisen maskin takaa ja APV 1-0 johtoon. Ryhti oli erässä pelillisesti hyvin mukana, lukuun ottamatta aivan lopun karusellia, jossa heikommalla kaverilla olisi voinut tulla jopa huono olo. Näistä lukemista siirryttiin myös testaamaan paikalliset makkarat.

Toisen erän alku oli taas Ryhdiltä mallikasta kiekkoilua. Palkintokin saatiin, kun ajassa 26.01 Jukka Saikkonen (Lehtonen, M.Saikkonen) lirutteli mallikkaan suorahyökkäyksen päätteeksi tasoituksen 1-1. Erä oli kaikin puolin Ryhdin tämän kauden ehkä jopa parasta kiekkoa ja se sai aikaan tukun loisto tilanteita, mutta nyt ei löytynyt tarvittavaa rentoutta maalintekoon.

Kolmanteen erään lähdettiin taistelemaan voitosta molemmin puolin asenteella ja tämä näkyi. Pelaajat vaihtelivat kuulumisiaan kohtalaisen aktiivisesti ja taisipa jollain valmentajille olla asiaa välillä illan tuomari kaksikollekin. Vieraat olivat välillä hieman jännän äärellä, kun APV sai hyökkäys pelaamisen rullaamaan. Kotijoukkue saikin tämän hallinta jakson aikana aiheutettua Ryhdille virheitä, joiden seurauksena se karkasi kahden maalin johtoon. Ryhti yritti vielä kammeta itsensä peliin ja muutamia hyviä tilanteita luotiin mutta tuloksena nolla maalia. Viimeisellä kaudella viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kolme maalia, kun kotijoukkue paukutti kaksi osumaa. Ryhtikin onnistui vielä viime sekunnilla. Tino Karppinen (Pöllänen, Hanka) sivalsi aloituksen jälkeen tarkalla laukauksella loppulukemiksi 5-2. Ryhdiltä palkittiin maalivahti Elmeri Marjomäki joka oli todellakin ansaittua, sen verran näyttäviä torjuntoja Elmo napsi.

Ottelun tulos ei ollut sitä mitä hakemaan lähdettiin mutta täytyy sanoa, että oli positiivisiakin asioita kopallinen. Pelissä positiivisesti esiintyi esimerkiksi ketju, Luukkainen-Mäkivaara-Hakamäki, joka jopa joukkueen heikkona hetkenä sai paineen hyökkäyspäähän. Vielä kun saadaan hiottua turhat virheet pois ja maalintekoon tehokkuutta niin voittoja alkaa varmasti tulla.