Ryhdin jääkiekon edustus voitokkaalla ruskaretkellä Maalahdessa.
Julkaistu: 20.09.2020 00.00

Ryhti aloitti kauden 2020-21 matkustamalla MIF:n vieraaksi Maalahteen. Vuosien varrella ei näistä peleistä ole pisteitä juurikaan laariin ropissut vaikka hyviäkin otteluja on pelattu. Kotijoukkue oli hieman muokkaantunut viime kaudesta. Tosin Ryhtikin on saanut kokoonpanoon leveyttä manageri Vanharannan hedelmällisen työn tuloksena. Ryhti on myös muokannut syksyn aikana pelitapaansa valmentajien A. Kiviniemi ja T. Huhtasen toimesta aktiivisempaan suuntaan.

1.erä

Ryhti saikin ottelun alkuun lentävän lähdön. Jo 38 sekunnin pelinjälkeen Hirvipaitaan paluun tehnyt J.Koivulahden (2.syöttöJ.Lehtonen) piiska sivalsi siniviivalta ja maalin eteen hiippaillut J.Muikku ohjasi vieraat 0-1 johtoon. Alun jälkeen ottelu tasoittui, tilastoihin merkittiinkin ainoastaan molemmille muutama jäähy. erän loppupuolella Ryhti hoiti mallikkaasti yhden 3vs5 alivoiman. Ajassa 18.45 varjoista esiin ryntäsi varsinainen uros hirvi. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi J.Muikku (2.syöttöJ.Lehtonen) imi itseensä magneetin lailla neljä vastustajaa ja siirsi sivulle tyhjään tilaan laukanneelle P.Hangalle kiekon lapaan. Hanka nosti tilanteesta jopa liiankin kylmä hermoisesti kiekon yläpeltiin. Kotijoukkuekin sai kiekon kertaalleen A.Ojanperän taakse mutta tämä tapahtui vastoin sääntöjen ja maali hylättiin. Tauolle siirryttiin näin ollen vieraiden 0-2 johdossa.

2.erä

Tauolle valmennuksen taholta muistuteltiin, että vaikka pelataan ensimmäistä sarjapeliä ja intoa olisi kuin vastasyntyneellä hirven vasalla pitää omanpään kiekolliseen peliin saada parempia ratkaisuja ja välttää turhia kiekon menetyksiä. erän alku olikin Ryhdiltä jo pelillisestikin parempaa ja tilanteita saatiin luotua kotijoukkueen päätyyn tasaisesti. Kotijoukkue kuitenkin pääsi kuin varkain kaventamaan ottelun 1-2 ylivoimalla ennen erän puoltaväliä. Tästä ei kuitenkaan vierähtänyt aikaakaan niin A.Hoskari näytti minkä takia joukkueen taustalla tuuleteltiin, kun varmistuttua Aatun liittyminen joukkueeseen. Hoskari punnersi itsensä väkisin vastustajan maalille, vaikka selässä roikkui vastustajaa ainakin 150 kilon verran. Tuloksena Rydille rankkari. Rankkaria ampumaan asettui I.Pakka joka kieputtikin molarin sekä uskoakseni muutaman katsojankin pyörryksiin ja tuuppasi kiekon mallin perukoille. Edellisetä maalista kului vain vajaa minuutti, kun helähti seuraavan kerran. J-P. Luukkainen esitteli biljardi taitojaan ja laukoi J.Salo-Tuiskun tarjoilusta päätylaidan kautta kiekon maalin kulmalle, josta joukkueeseen tälle kaudelle siirtynyt vuosikymmenien kokemuksen rautaliigasta omaava M.Kojola tempaisi Ryhdin ansaituun 1-4 johtoon. Seuraavaksi parrasvaloihin nousikin sitten joukkueen ylivoimaisesti kauneimmat kutrit omistava S.Vähämaa. Samu (D.Lazebniks,J.Koivulahti) kirmasi keskeltä läpiajoon vastustajan yrittäessä kaikin tavoin roikkua melkein jopa mainitusta tukasta vetäen estellä hänen etenemistään. Turhaa oli pyristelyt ja vielä kun Samu kisutteli molarin kuutamolle oli Ryhdillä selkeä 1-5 johto. Ryhti pelasi Tähän kohtaan syksyn parhaan erän ja tulos oli sen mukainen.

3.erä

Erä oli melkoinen sirkus ja sen tirehtöörinä heilui kaksi Herraa, jotka eivät tässä tapauksessa kuuluneet lähtökohtaisesti kumpaankaan joukkueeseen. samalla oli unohtunut vieraille ilmoittaa, että erässä oli tarkoitus suorittaa varusteiden vaihtoa. Yhdeltä Ryhtiläiseltä yritettiin viedä paita ja myöhemmin kiinnostusta oli selvästi erään pelaajan mailaan. Näistä ei kuitenkaan rangaistuksia sadellut. Vieraat tosin joutuivat omista kolttosistaan istunnolle ja ettei tule väärää kuvaa niin aiheesta kyllä. MIF iski erän puolenvälin jälkeen muutaman kavennusmaalin. mutta oteelun lopussa sen hakiessa lisä kavennusta iski J.Muikku kiekon tyhjään nuottaan. Ryhdille ansaitut pisteet lukemin 3-6.

Seuraavassa ottelussa kotihalliin saapuu lauantaina 26.9.-20. myös uudistunut IFK Lepplax. Otteluun saapuu kutsuttuna myös Ryhdin 1974-75 kaudella silloista Suomi-sarjaa pelanneita jääkenttien sankareita. Nyt joukolla kannustamaan Ryhti voittoon sarjan kotiavauksessa.

Ottelussa tullaan toteuttamaan tämänhetkisiä viranomaismääräyksiä vallitsevan tilanteen johtuen. Tapahtumasta pyritään järjestämään siitä huolimatta sujuva. sekä laatimaan selkeät ohjeistukset paikalle saapuvalle yleisölle.