Ryhdille upea kotivoitto Lapuan Virkiästä!
Julkaistu: 27.01.2020 00.00

KuRy - Lapuan Virkiä 6-3 (2-0, 1-2, 3-1)

Eilen lauantaina miteltiin Kurikan Jäähallissa upea jääkiekko-ottelu, jonka voittajaksi selviytyi ansaitusti Kurikan Ryhti. Rautaliigan sarjakärki Virkiä tuli odotetusti kovaa päälle ja pelasi hienon ottelun, mutta sinnikäs Ryhtiryhmä taisteli vastaan ja kaapi kolme pistettä kotiin.

Varsinkin kaksi ensimmäistä erää vieraat olivat enemmän pelin päällä ja meille parhaat maalintekopaikat siunaantuivatkin vastahyökkäyksistä. Ryhti iski ottelun avausmaalin jo vajaan viiden minuutin peliminuutin jälkeen, kun juuriki vastahyökkäyksen jälkeen Oscar Rzekanowski toimitti kiekon maalin eteen, josta Juha-Pekka Luukkainen pääsi nostamaan rystyltä Ryhdin johtoon. Toinen syöttäjä maaliin Tuomas Hautaniemi. Tästä ei kulunut kuin pari minuuttia, kun Janne Salo-Tuisku ja Alexander Baryshev vapauttavat alivoimalla Iiro Pakan 1-1 tilanteeseen, jossa Iiro veivasi vastustajan puolustajan jälleen vähän isommalle kupille kahvia ja nosti kiekon rystyltä yläkömmeliin. 0-2.

Toisessa erässä kaveri tuli vieläkin hanakkaammalla jalalla päälle ja saikin heti alkuun kavennuksen aikaan ylivoimalla. Tästä Ryhti ei lannistunut, vaan vastasi reilun minuutin kuluttua, kun jälleen Oscar Rzekanowski löytää syötöllään maalinkulmalta tällä kertaa Harri Huhtasen, joka laukoo kiekon vastustamattomasti alakulmaan. Vielä edellisenä iltana Harri oli paikkaamassa nuorekkaita ja kauniita kasvojaan, kun harjoituksissamme hän vastaanotti kiekon lavan sijasta hammaskalustollaan, menettäen yhden legoistaan hammaskeijulle. Mahtoi maali maistua! Erän loppupuolella Virkiä sai runnottua kavennuksen, joten taukomakkaralle maalin johdossa 3-2.

Kolmas erä oli äärimmäisen hienoa jääkiekkoa kotijoukkue Ryhdin ja varsinkin Iiro Pakan osalta. Ensin erän toisella minuutilla Jani Lehtonen syöttää 2-1 hyökkäyksen päätteeksi kiekon Iirolle, joka laukoi suoraan syötöstä limpun uuniin, 4-2. Tämän jälkeen pidettiin paketti kasassa ja taisteltiin täysin tasapäin lapualaisten kanssa. Fiksulla pelaamisella heille ei kolmannessa erässä tullut enää oikeastaan ollenkaan vaarallisia paikkoja tai pyörityksiä. Kuusi minuuttia ennen loppua Herra Pakka karvaa kiekon vastustajan puolustajalta ja laukoo mustan puikoista häkkiin. Taululla 5-2 ja Iirolle hattutemppu täyteen. Koska tämäkään ei vielä riittänyt, naulasi hän joukkueen kuudennen ja oman neljännen byyrinsä erinomaisen pelin pelanneen Raimo Laitilan ja Jani Lehtosen syötöistä tyhjään maaliin. Ottelun viimeisillä sekunneilla Virkiä kaunisteli lukemiksi 6-3 ylivoimalla, kun kaikki jo odottelivat päätössummeria.

Erinomainen joukkueen peli ja tärkeät kolme pistettä sarjan johtajaa vastaan. Tämä oli viimeistään osoitus siitä, että meillä on mahdollisuus voittaa jokainen joukkue hyvällä jääkiekkolla ja joukkuepelillä.

Parhaana pelaajana palkittiin jälkeen ja kerran Anssi "OJ" Ojanperä, joka piti kotijoukkuetta pystyssä 10+ arvoisella pelillään. Varsinkin toisen erän myllyssä peli olisi ilman Anssia voinut kääntyä nopeastikin tappioksi, mutta joukkueen viimeisenä lenkkinä hän antoi meille mahdollisuuden pelata voitosta. Luojan kiitos tämä mahdollisuus tällä kertaa käytettiin.

Ensi viikonloppuna pelataan vain sunnuntaina ja silloinkin vieraissa Komua vastaan. Seuraavaksi pelataan kotona perjantaina 7.2. myöskin Komua vastaan. Kyseessä on spesiaaliottelu, johon kaikilla on ilmainen sisäänpääsy! Palataan tähän ensi viikolla lisäspeksien kera.