MIF karvan verran parempi Ryhtiä vastaan.
Julkaistu: 01.12.2019 00.00

MIF - KuRy 4-2 (1-1, 2-0, 1-1)

Lauantaina 30.11. miteltiin II-Divarin runkosarjan taisto Maalahdessa, kun vastakkain olivat paikallinen kiekkoylpeys MIF ja Kurikan Ryhti. Ennakkoasetelmissa hivenen niskan päällä ollut kotijoukkue lunasti myös hiuksenhienosti vedonlyöntiodotukset niin pelitapahtumissa, kuin maaleissa.

Ensimmäisessä erässä Ryhti tarjoili Maalahtelaisille kylmää vettä niskaan, kun jo 56 pelisekunnin jälkeen Eero Laurila avasi omasta päästä Oscar Rzekanowskin yksin läpi. Oscar ei paikasta epäonnistu, vaan pikku feikin jälkeen ujuttaa kiekon häkkiin ja Ryhdin johtoon. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Tommy Huhtanen. Erän edetessä kotijoukkue pääsi kovalla karvauksella ja luistelutyöllä kuitenkin hallitsevammaksi osapuoleksi, joka myös palkittiin tasoitusmaalin muodossa. Pukukoppiin lukemissa 1-1.

Toisen erän alussa oli MIFfin vuoro iskeä heti, kun vain 36 sekunnin jälkeen taululla komeilivat lukemat 2-1. Tämän jälkeen Ryhdillä oli useampi aivan erinomainen paikka iskeä peli tasoihin, mutta kotijoukkueen parhaana palkittu maalivahti Jere Parviainen esitti parastaan pitäen MIFfin johdossa. Kun et itse tee... niin kaveri tekee. Vastahyökkäyksen päätteeksi Maalahtelaisten lämäri löysi tiensä verkon perukoille, 3-1. Vaikka tilanteita oli loppuerässä molemmilla joukkueilla suhteellisen paljon, pysyivät lukemat tauolle lähdettäessä samoina.

Kolmas erä oli Ryhdiltä päivän parasta kiekkoa, kun vastustajan jalka alkoi painamaan. Edelleen tilanteita syntyi pitkin erää (toki puolin ja toisin), mutta seuraavaa maalia saimme odottaa aina 57. peliminuutille saakka, kun MIF sai vastahyökkäyksestään iskettyä laatan arkkuun. Heti seuraavassa vaihdossa Ryhti kavensi tilanteeksi 4-2, kun Iiro Pakan ja Joni Muikun esityöstä Oscar Rzekanowski sai runnottua maalin edestä limpun uuniin, tehden samalla illan toisensa. Tämä tuli kuitenkin liian myöhään, sillä illan viimeisen hitaan soidessa oli todettava MIF paremmaksi lukemin 4-2.

Parhaana pelaajana meiltä palkittiin ansaitusti Oscar, kenen kovan ja liukkaan luistelun ansiosta vastustajan puolustajat olivat paikoin helisemässä.

Kelpo esitys joukkueelta, mutta ei riittävä pisteisiin. Jos toisessa erässä maalinteko olisi onnistunut, ties miten ottelun loppu olisi mennyt. No, tätä on turha enää jälkikäteen märehtiä.

Ensi viikonloppuna juhlitaan Suomen itsenäisyyspäivää miten muutenkaan, kuin pelaamalla kotihallissa kiekkoa tuplapelien merkeissä! Ensin perjantaina Kurikkaan saapuu IKK ja heti perään lauantaina HirviAreenalle luistelee IFK Lepplax. Molemmat ottelutapahtumat starttaavat kello 1630. Tervetuloa kannattamaan omiaan!