Ryhdille niukka tappio Kauhavalla.
Julkaistu: 21.10.2019 00.00

HeKi - KuRy 6-4 (1-2, 2-0, 3-2)

Tuplaviikonlopun ensimmäisessä ottelussa perjantaina 18.10. Kurikan Ryhti matkasi Kauhavalle kohtaamaan Hela-Kiekon vireen. Ennakkoasetelmat olivat tasaiset ja itse ottelu ei siitä tehnyt poikkeusta.

Ensimmäisen erän alkuhetkistä asti oli selvä, että tänään kamppaillaan kuuma Rautaliigan ottelu. Peli vaihteli puolin ja toisin, kunnes erän puolivälissä kotijoukkue Hela-Kiekko rikkoi kuparisen 1-0. Tästä parin minuutin päästä Ryhti tasoittaa ylivoimalla, kun Arttu Rantala syöttää maalin kulmalta Joni Muikulle, joka ampuu kiekon maalin edestä yläkömmeliin. Toiseksi syöttäjäksi Deniss Martjusovs. 1-1. Erän lopussa Ryhdin vastahyökkäyksen jälkeen kiekko pelataan viivaan, josta kapteeni Juuso "Teini" Teini (Rzekanowski, Sippola) pääse lakaisemaan kiekon kauhean maskin takaa myöskin yläpeltiin. Tauolle 1-2.

Toisessa erässä kaveri otti ohjat ja me aloimme jäähyilemään. Tuloksena kaksi ylivoimamaalia ja jäänajoon lukemissa 3-2.

Kolmannen erän alun Ryhti aloittaa hienosti ja saakin palkinnon ajassa 42:29, kun Janne "ST" Salo-Tuisku (Laurila, Martjusovs) pääsee räppäämään irtokiekon maalinedushässäkästä reppuun. 3-3. Tästä tovin päästä meille sattuu karmaiseva syöttövirhe, jonka seurauksena Hekin pelaaja pääsi ampumaan heidät maalin edestä takaisin johtoon. Erän puolivälin jälkeen vastustaja siirtyy jo 5-3 johtoon, mutta tästä vain 20 sekunnin päästä Vilho "MYHI" Yli-Hannuksela (Allu Baryshev) laukoo rannarin viivasta jälleen maskin takaa häkkiin. 5-4. Viimeisellä kahdeksalla minuutilla meillä oli lukuisia hyviä paikkoja tasoittaa peli, mutta kun ei, niin ei. Lopussa kotijoukkueen purkukiekko löytää vielä tiensä tietenkin meidän maaliin ja kamppailu oli finito. 6-4. Parempi voitti.

Kakkospalkinnolla meiltä palkittiin Joni Muikku ja ykköspalkinnolla tälläkin kertaa erittäin kovan työmäärän tehnyt Janne Salo-Tuisku. ST:n työmoraalia täytyy kyllä nostaa esiin, sillä mies raataa hyökkäys- ja puolustussuuntaan 100 lasissa koko 60 minuuttia. Todellinen soturi.

Kauaa ei laakereilla levätä, sillä jo sunnuntaina palaamme viime viikonlopun rikospaikalle Alavudelle kohtaamaan APV. Kiekko jäähän 16.00.