Ryhti voittoihin runkosarjan päätöspeleissä.
Julkaistu: 23.02.2020 00.00

Heki - KuRy ja. 3-4 (1-1, 2-2, 0-0, 0-1)

Perjantaina 21. helmikuuta, viikko ennen playoffien alkua, Kurikan Ryhti mitteli vierasottelussa Kauhavan Hela-Kiekkoa vastaan. Kauden suurimmat panokset ottelussa eivät olleet kyseessä, sillä molemmat joukkueet olivat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä. Viimeisissä otteluissa kyse on lähinnä sijoitusten ja tuntuman hakemisesta miettien viikon päästä alkavia tosipelejä.

Itse ottelu oli pääosin täysin Ryhdin hallussa. Kahden ensimmäisen erän jälkeen torjunnat olivat kotijoukkueelle jopa 31 - 13. Kolmannessa erässä kotijoukkue Heki nosti tasoaan (tai me pudotimme omaamme) ja teki ottelusta jännittävän pakottaen pelin jatkoajalle saakka.

Ensimmäinen erä oli hyvin rikkonainen, jonka seurauksena jäähyaitiota kulutettiin yhteensä 10 minuutin edestä. Ensimmäinen maali näki päivänvalonsa, kun tehokolmikko Pakka-Muikku-Lehtonen tehtaili paikan sentteri "Muisu" Muikulle, joka laukoi kiekon keskeltä oikeaan yläkömmeliin. Laiturikaverit syöttäjäksi. Erän lopussa kotijoukkueelle tuomittiin rangaistuslaukaus, josta he iskivät pelin tasoihin. Tauolle ilman sen suurempia huolia lukemissa 1-1.

Toisessa erässä Ryhti oli täysin ylivoimainen (torjunnat 17-3), mutta maalit ratkaisevat. Ensin, kesken täyden painostuksemme, Heki pääsee nostamaan itsensä vastahyökkäyksestä johtoon. Kuitenkin vain 20 sekunnin kuluttua tästä Muikku vapauttaa "Lelle" Lehtosen maalinedustalta tasoittamaan puntit. Pari vaihtoa myöhemmin kolmikko on jälleen kokonaisuudessaan vauhdissa, kun Pakan ja Lehtosen syötöstä Muikku painaa kiekon yv:llä pönttöön. Kuitenkin 14 sekuntia ennen toista taukoa kotijoukkue saa aikaiseksi erän viidennen laukuksensa, joka jotenkin löytää tiensä maaliin. 3-3.

Kolmannessa erässä Heki otti ohjat ja vei hienokseltaan peliä. Maaleja ei kuitenkaan nähty, joten jatkoille 3-3.

Jatkoajalla tuttu kolmikko otti hommat näppeihin, kun Pakka ja Lehtonen vapauttivat Muikun iskemään kiekon lähes tyhjään rysään, samalla sinetöiden hattutemppunsa ja koko ottelun. Vähemmän yllättäen Muisu myös palkittiin parhaana pelaajanamme. Kaksi pistettä Kurikkaan.

IFK Lepplax - KuRy 4-5 (1-3, 0-2, 3-0)

Lauantaina 22. helmikuuta Kurikan Ryhti kohtasi Rautaliigan runkosarjan viimeisessä ottelussaan IFK Lepplaxin vieraskentällä Pedersöressä. Sarjan viidennen (Ryhti) ja kuudennen (Lepplax) kohtaamisessa ratkottiin tärkeitä pisteitä ajatellen tulevia pudotuspelejä ja ensimmäisen kierroksen vastustajia.

Vähemmän yllättäen vieraiden tahtipuikkoa eniten heilutti jälleen tehotytöt Pakka-Muikku-Lehtonen. Heti ottelun alussa Tuomas Hautaniemen ja "Muisku" Muikun esityöstä Iiro Pakka pääsee nokikkain veivaamaan kiekon ohi kotijoukkueen maalivahdin. Heti perään Lepplax pääsee tasoittamaan vastahyökkäyksen päätteeksi, mutta tästä vain pienen tovin kuluttua Jarkko Anttilan ja Pakan syötöistä Joni Muikku pääsee ohjaamaan Ryhdin takaisin kuskin paikalle. Erän puolivälissä Lehtosen ja Muikun esityöstä oli tällä kertaa taas Pakan vuoro iskeä laatta nuottaan. Tauolle 1-3.

Toisessa erässä sama meno jatkui, kun kahden peliminuutin jälkeen Juuso "Teini" Teinin ja Pakan esityöstä oli Muikku vuorostaan painaa mustan pussiin. Vielä erän alkupuolella Eero Laurila syötetään ampumaan kiekko kaks-ykkösen päätteeksi yli kotijoukkueen maalivahdin patjan. Syöttäjät Ilya Denisov ja Janne Salo-Tuisku. Enempää maaleja ei toisessa tehty, joten lepäämään johdossa 1-5.

Kolmanteen erään laitettiin vapaa silmään ja rullattiin ottelun voittoon. Tämä tokikin johti siihen, että kaveri nousi maalin päähän, mutta ei rinnalle saakka. Voitto kotiin, kolme pistettä ja samalla varmistettiin myös runkosarjan viides sija! Parhaana pelaajanamme palkittiin myös tässä ottelussa Joni Muikku.

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta tämä oli runkosarjan osalta Ryhdin paras kausi reilusti yli vuosikymmeneen. Kai tässä jotain on oikeinkin tehty? Hieno ja varsinkin nousujohteinen sarja Ryhdiltä. Jokainen joukkue todellakin on voitettavissa jo ihan todistetustikin. Voitimmehan kaikki sarjan joukkueet vähintään kertaalleen. Vaikka neljän ottelun voittoputki onkin päällä, sillä ei ole enää jatkossa mitään merkitystä, kun jatkopelit starttaavat.

Ensi viikolla ne sitten alkavat.. playoffit! Kahdeksan parasta joukkuetta jäljellä. Pelisysteemi on normaali: paras kolmesta. Kahdella voitolla jatkoon tai kahdella tappiolla kesälomalle. Tuleva vastus selviää tämän päivän otteluissa, joten laitetaan vielä illalla infoa vastustajasta, sekä pelipäivistä ja -ajoista. Se on selvä, että ensimmäinen peli on vieraissa, toinen kotona ja mahdollinen kolmas ottelu jälleen vieraissa. -kuva- Pasi Palo