Ryhdin taival Suomen Cupissa katkesi.
Julkaistu: 26.08.2019 00.00

IKK - KuRy 4-2 (0-1, 1-1, 3-0)

Kurikan Ryhdin jääkiekon edustusmiehistö matkasi sunnuntaina 25.8. Kruunupyyhyn kohtaamaan Suomen Cupin toisessa osaottelussa paikallisen IKK:n. Ensimmäinen taisto päivää aiemmin oli päättynyt Kurikassa IKK:n hyväksi 5-2.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pisti Rosenlewin päälle ja pyöritti peliä päässämme mielin määrin. Torjunnat 3-21 kertovat paljon. Maalinsuulla työnsä tuttuun tyyliin nöyrästi ja kunnialla hoitanut Anssi "O-J" Ojanperä piti vastustajan kuitenkin maaleitta. Erässä nähtiin kuitenkin yksi byyri, josta vastasi Ryhti. Ajassa 16.03 kesken kaverin rummutuksen Santeri Lehtinen riistää kiekon Miika "Hannu" Hakamäelle, joka pääsi tuikkamaan omalta siniviivaltamme meikäläisen yksin läpi. Kiekko rystyltä maalivahdin juomapulloon ja Ryhti johtoon. Maailmanluokan viimeistely näillä samettisilla käsillä (painostuksesta johtuen ylidramaattiset hehkutukset). Tauolle johdossa 0-1.

Toinen erä olikin aivan erilainen. Yhtäkkiä me veimme hienoisesti peliä ja kaveri olikin potkun perässä. Kotijoukkue pääsi kuitenkin tasoittamaan ottelun erän alussa 1-1. Se ei meitä lannistanut, vaan jatkoimme nöyrästi tiivistä viisikkopeliämme. Tämä tuottikin pian tuloksen, kun ajassa 28.24 Iikka "Itikka" Haapoja toimitti suoran hyökkäyksen päätteeksi kiekon maalille ja Chris "Risu" Mäkivaara voitti oman painikilpailunsa puolustajan kanssa isoilla lihaksillaan ja pyssytti kiekon rysään. 1-2. Erän loppu oli edelleen meiltä vahvaa tekemistä ja kaveri joutui muutamaan otteeseen rangaistuksen arvoisesti meitä rikkomaankin, mutta ylivoima ei tuottanut meille lisäosumia. Tauolle meidän vierasjohdossa 1-2.

Kolmas erä oli tasaista puurtamista, jossa molemmilla oli paikat heittää kiekko reppuun. Valitettavasti se oli vain tällä kertaa vastustaja. Ajassa 56.43 kruunupyyläiset saivat runnottua kiekon maaliin ja pelin tasoihin. Koska olimme edellisenä päivänä hävinneet ensimmäisen ottelun, ei tasapeli riittänyt meille jatkopaikkaan. Oli haettava voittoa. Näin ollen oikeastaan kolme viimeistä minuuttia haimme tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tänä aikana IKK iski mustan häkkiin kahdesti. Loppulukemat summerin soidessa kotijoukkueelle 4-2.

Hieno ottelu meiltä jälleen, toki ensimmäistä erää lukuunottamatta. Vahvaa tekemistä tuplapeleissä, vaikka kolmella kentällä myllyttäminen painoi taatusti jo vähän jaloissa. Jokatapauksessa tästä on erittäin hyvä lähteä rakentamaan! Oikeat palaset alkoivat jo loksahdella paikoilleen ja nämä kaksi Cupin ottelua antoivat hyvän osviitan tilanteestamme.

Rautaliigan runkosarja alkaa 21.9. kotiottelulla Maalahtea vastaan ja 14.9. Kurikan jäähallin yläpesässä ja HirviSydänKlubilla järjestetään RyhtiHeart-kickoff iltamat. Jos pelaamme harjoitusotteluita ennen kauden alkua, niin näistä ilmoitamme myöhemmin.

Hyvää tulevaa viikkoa, asiallisin terveisin...