APV - Ryhti

Alavus

Ryhdille kolmen pisteen viikonloppu

Ryhti – IKK 4–3 JA (0–0, 0–2, 3–1, 1–0)

Ryhti kohtasi lauantaina kotipelissään IK Kronanin. Vieraat olivat kärsineet edellisessä pelissään selvän tappion, joten odotettavissa oli, että pisteistä tulee kova vääntö. Lisä latausta toi mahtava yli kolmensadan katsojan yleisö.

1.erä Pelin alku oli jostain syystä Ryhdiltä tahmeaa ja tekeminen jäi vajaaksi. Vierasjoukkue määritteli pelin rytmiä ja varsinkin kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen ontui pahasti. Erän edetessä otteet paranivat, mutta muutamat jäähyt sotkivat jälleen tämän. Alivoimat Ryhti hoiteli tuttuun tapaan loistavasti ja sai rakenneltua erän lopussa muutamia maali paikkoja. Erätauko summerin soidessa oli taululla kuitenkin 0–0 lukemat.

2.erä Toinen erä, ikävä kyllä ei lupaillut Ryhdille ensimmäistä erää parempaa. Ratkaisut jatkuivat ei niin järkevinä ja kotijoukkueen peli oli muuta mitä sen olisi pitänyt olla. IKK:n vahva erän alku palkittiin ajassa 25.53, sen siirtyessä 0–1 johtoon. Ryhti ei ennättänyt toipua edellisestä tilanteesta, kun vieraat tuulettelivat jo toista osumaa ajassa 26.22. Jälleen erän loppua kohden kotijoukkueen otteissa alkoi näkyä sitä niin kutsuttua omaa pelitapaa. Hyökkäyksiä saatiin hyvin kohti maalia ja kahdella ylivoimalla rakenneltiin maukkaitakin paikkoja, mutta vain ne maalit jäivät puuttumaan.

3. erä Nyt kaukaloon rymistelikin sitten tutumpi kotijoukkue. Otteissa alkoi näkyä enemmän tunnetta ja sitä kautta voitettiin kaksin kamppailuja paremmin. Ajassa 42.49 Oliver Talvikunnas (Sundström, Niemi) huudatti kotiyleisöä laukoen kavennuksen. Vajaa viisi minuuttia ja sama kenttä iski uudelleen. Nyt vuorostaan Ville Niemi (Talvikunnas, Männistö) sivalsi tasoituksen 2–2. Kotijoukkue hallitsi ottelua, mutta seuraavan maalin iski kuitenkin vieraat. Ajassa 56.07 pienen Ryhdin virheen seurauksena pääsi IKK 2-3 johtoon. Ryhti ei kuitenkaan lannistunut. Ryhti otti aikalisän ajassa 58.01 ja loisto otteita maalin suulla jälleen esittänyt Anssi Ojanperä otettiin vaihtoaitioon. Kotijoukkue laittoi askiin kuusi miestä ja tällä kertaa myös onnistuttiin. Ajassa 58.45 Ville Niemi (Talvikunnas, Männistö) iski ansaitun tasoituksen. Näistä lukemista siirryttiin pelaamaan 5 minuutin jatkoaika. Jatkoaikaa ennätettiin pelata vain 27 sekuntia, kun Ryhti nuttuun loppu kaudeksi palannut Oliver Sundström riisti kiekon puolustusalueella ja karkasi läpi ajoon. Oliverin tulinen laukaus ei jättänyt vieraiden maalivahdille mitään mahdollista. Näin lisäpiste kotijoukkueelle hyvän kolmannen erän sekä jatkoajan ansiosta.

APV – Ryhti 6–5 VL (1–1, 2–3, 2–1, 0–0, 1–0)

Sunnuntaina oli vuorossa ottelu Alavudella Peli-Veikkoja vastaan. Sarjan kannalta kyseessä oli tärkeä peli molemmille joukkueille. Joukkueet olivat sarjataulukossa lähes samoissa pisteissä. Kaksi edellistä kohtaamista olivat menneet molemmat vierasjoukkueille.

1.erä Ottelun alku näytti heti, että tässä pelissä ei tunne jäisi vajaaksi. Voisipa jopa sanoa, että sitä oli välillä jopa liikaa tai se ainakin kanavoitiin vääriin asioihin. Ottelu aaltoili tasaisena päästä toiseen ja vain maalivahtien huippu pelastukset pitivät pelin maalittomana. Ottelu eteni aina 16 peliminuutille asti nolla nollassa. Sitten kotijoukkue sai punnerrettua pelin 1–0 osuman. Tästä kuitenkin sisuuntuneena Ryhti kuittasi muutamia minuutteja myöhemmin ylivoimalla Oliver Sundströmin (Männistö, Talvikunnas) maalilla tasoihin. Erän lopussa kotijoukkueelle tuomittiin vielä 5 minuutin jäähy.

2.erä Ryhti pääsi siis aloittamaan erän 5 minuutin ylivoimalla. Tämä se käyttikin hyväkseen, kun Juuso Teini (Männistö, Vainionpää) iski ensin tilanteeksi 1–2. Hetkeä myöhemmin verkkoa pöllytti Oliver Talvikunnas (Niemi, Mäkivaara) siirtäen Ryhdin kahden maalin johtoon. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue iski kuitenkin tasavajaalla kavennuksen. Nyt, kun maalien makuun päästiin, niin seuraavaksi oli jälleen Ryhdin vuoro. Oliver Talvikunnas (Niemi, Sundström) tinttasi illan toisen osumansa. Tämän jälkeen mentiinkin sitten melko sekavissa tunnelmissa ja tapahtumia riitti. Jäähyaition ovia auottiin puolin ja toisin. APV pääsi jälleen kaventamaan pelin 3–4, joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Ryhti joutui vielä erän loppupuolella kahden miehen alivoimalle. Ryhdin alivoima on ollut koko sarjan parhaimmistoa ja sitä se oli nytkin. Vastustaja pakotettiin vaikeisiin ratkaisuihin ja takaiskuilta vältyttiin.

3.erä Kotijoukkue aloitti kolmannen erän räväkästi ja Ryhti jäi telineisiin. APV tekaisi nopeassa tahdissa pari näyttävää osumaa ja siirtyi 5–4 johtoon. Erän edetessä sai Ryhti ottelun hallintaansa ja kotijoukkueen otteissa alkoi näkyä väsymystä. Hetken jo näytti, että kotijoukkue selvittäisi onnekkaasti Ryhdin kovan paineen. Juuri, kun Ryhti oli ottamassa kuudetta pelaajaa jäälle, astui isoihin valoihin Juha-Pekka Luukkainen, joka ohjasi näyttävästi Tomi Siekkisen viiva nuoliaisen ohi hölmistyneen maalivahdin. Toisena syöttäjänä maaliin toimi Ville Perälä. Loppu summerin soidessa taululla komeili 5–5 lukemat. Edessä häämötti jo viikonlopun toinen jatkoaika Ryhdille.

Jatkoajalla molemmat joukkueet rakensivat hyviäkin paikkoja, mutta molemmat maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana ja edessä oli voittolaukauskilpailu. Maalivahdit jatkoivat siitä mihin lopettivat ottelunkin, eli kiekkojen kiinni napsimisen hyvällä prosentilla. Tällä kertaa riitti, kun yksi kotijoukkueen pelaaja onnistui ja lisä piste jäi tällä kertaa Alavudelle. Tästä alkaa keskittyminen tulevaan viikonloppuun sillä edessä on taas kaksi kovaa kamppailua lisäpisteistä.