Närpiö

Back-to-Back viikonlopun tuloksena voitto ja tappio

Ryhti – Kraft 5–4 (2–2, 0–2, 3–0)

Kraft – Ryhti 6–3 (3–2, 2–0, 1–1)

Perjantaina ja lauantaina pelattiin kaksi lähipeliä, kun Kraft asettui vastaan molemmissa otteluissa. Perjantain kotipeli oli juhlavuoden toinen Retro-peli, jossa Ryhti pelasi juhlavuoden kunniaksi teetätetyillä retropaidoilla. Lauantaina taas Ryhti matkasi vieraaksi Närpiöön. Molemmissa otteluissa huomasi, että lyhyen ajan sisään on pelattu useammin jo vastakkain, kun tunteet alkoivat kuumeta Timber-hallin uumenissa kolmannen erän aikana. Sama jatkui myöskin lauantaina Närpiössä, jossa tapahtumat etenivät siihen, että alettiin viheltää isoja jäähyjä.

Perjantaina oli odotettavissa, että vieraat tulevat otteluun kovalla tempolla ja niin myös tapahtui. Erän alku puolella noin kolmen minuutin pelin jälkeen vierasjoukkue siirtyi 0–1 johtoon ja erän puolessa välissä tilanne olikin jo 0–2. Tästä ei isäntäjoukkue lannistunut, vaan päinvastoin. Oliver Talvikunnas räväytti ensin ajassa 11:55 kavennuksen ja puolitoista minuuttia myöhemmin tasoitti lukemiksi 2–2 upeilla laukauksilla. Molempiin maaleihin syöttöpisteen kirjasi Ville Niemi. Toisessa erässä tuomarin pilli alkoi soida kalla tahdilla, kun erässä vihellettiin yhteensä yhdeksän kaksi minuuttista. Molemmilla joukkueilla siis ylivoima-aikaa riitti, mutta vierasjoukkue oli ainoa, joka onnistui näitä tilaisuuksia hyödyntämään. Kahden miehen ylivoimalle päässyt Kraft siirtyi ensin erän puolessa välissä 2–3 johtoon ja lisäsi vielä erän loppuhetkillä johtoaan jo kahteen maaliin. Erätauolla kotijoukkue sai kuitenkin keitettyä käärmekeitot kohdilleen ja loppukiri saatiin kolmannessa erässä aikaan. Ajassa 54:28 Oliver Sundström huudatti kotiyleisöä Ville Niemen ja Mikko Männistön syötöistä, josta kiri sai alkunsa. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Ryhti pääsi ylivoimalle, jota kerkesi kulua vain kuusi sekuntia, ennen kuin Akseli Lehto napautti kiekon kenkälaatikkoon Oliver Sundströmin esityöstä ja tasoittaen ottelun lukemiksi 4–4. Minuuttia myöhemmin kuumalapainen Oliver Talvikunnas kuittasi hattutemppunsa valmiiksi ja samalla iskien ottelu voittomaaliksi jääneen 5–4 osuman Tomi Siekkisen ja Ville Niemen syötöistä. Kraft haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Ryhdin puolustus kesti tasoitusyritykset maalivahti Oskari Vainionpään johdolla.

Lauantain vierasottelu Närpiössä alkoi terävästi, kun perjantaina hattutempun iskenyt Oliver Talvikunnas jatkoi maalitehtailuaan heti ensimmäisessä vaihdossa. Ajassa 00:20 0–1 maali syntyi Ville Niemen ja Oliver Sundströmin esitöistä. Kylmää vettä oli Ryhdille kuitenkin tarjolla, kun vieraiden vaihtovirheestä kotijoukkue rankaisi vielä saman peliminuutin aikana. Erän puolessa välissä hienon pyörityksen päätteeksi kaksikko Niemi ja Talvikunnas peippailivat kiekon vastusajan maaliin vastustamattomasti, kun Niemi pääsi pumppaamaan onetimer laukauksen Talvikunnaksen syötöstä. Johtomaalin jälkeen kuitenkin kotijoukkue sisuuntui ja iski taas vain muutamia kymmeniä sekunteja myöhemmin tasoituksen Ryhdin maaliin. Ensimmäisen erän lopussa Kraft siirtyi vielä 3–2 johtoon, kun Ryhdin oman pään peli sakkasi pahemman kerran. Toisessa erässä Ryhti löi lisää vettä myllyyn ja haki tasoitusta, mutta loppujen lopuksi hakkasi vain päätään seinään, kun kiekkoa ei saatu vastustajan maaliin asti. Kotijoukkue kuitenkin kävi iskemässä erän aikana kaksi maalia Ryhdin verkkoon ja viimeiseen erään lähdettiin lukemissa 5–2. Erätauolla kolmannen erän agenda oli selkeä, samaan pitää pystyä kuin edellisenäkin päivänä, kampeamaan itsensä takaisin peliin takaa-ajo asemasta. Kolmannessa erässä Ryhdin vahva painostus jatkui ja kotijoukkue joutui tyytymään puolustamaan johtoaan. Erän aikana tunteet alkoivat kuumentua ja erän puolessa välissä alkoi tapahtua, ensin ajassa 49:53 ensimmäinen Kraftin pelaaja ajettiin ottelusta suihkuun päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena ja tästä vain kolmekymmentä sekuntia myöhemmin passitettiin toinen Kraftin pelaaja isoista ovista ulos, tällä kertaa syynä polvitaklaus, josta jaettiin ottelurangaistus. Ryhdille oli tarjolla viiden minuutin ajan kahden miehen ylivoimaa ja jokainen tiesi vaihtoaitiossa mitä pitää tehdä. Siitä huolimatta hyökkäyspään aloituksen jälkeen Kraftin hyökkääjä karkasi läpiajoon ja iski kahden miehen alivoimalla 6–2 maalin. Ylivoimaa oli vielä kuitenkin reilusti jäljellä ja Ryhti jatkoi taistelua. Peli pyöri vastustajan päädyssä, mutta ylivoimalta puuttui terävyys päästä laadukkaille maalintekopaikoille. Kavennuksen Ryhti sai aikaan ajassa 53:50, kun Tomi Siekkinen siirsi kiekon puolityhjään maaliin Ville Niemen ja Tino Karppisen esityöstä. Tässä vaiheessa kahden miehen ylivoimaa oli mennyt jo melkein neljä minuuttia, ja Ryhdin kirivaihe oli hieman kuihtunut kasaan. Yritys kuitenkin jatkui, mutta lisämaaleja ei enää ottelussa nähty ja lopputulos kotijoukkueen eduksi 6–3.

Perjantain voitto-ottelun jälkeen Kapteenin lakilla palkittiin Mikko Männistö, joka omien sanojensa mukaan ”koittaa pysyä poissa pelimiesten edestä”.

- Oma peli summattuna, yritän pysyä pois edestä, että saa pelimiehet tehdä taikoja. Ja onhan toki oma pelikin alkanut muovautua, kun joukkue tuntuu tutulle jo ja pelitapa alkaa pikkuhiljaa kaukalossakin pysyä mielessä. Hieman on joukkueena kuitenkin pelien välillä ja pelienkin sisällä tullut tason ailahtelua, niin kuin on parin viime viikonlopun otteluista sen huomannut. Se kuitenkin kuuluu nuoren joukkueen ongelmiin, lisäksi viime peleissä maalinteko on ollut hieman tuskaista. Kevättä kohti, kun mennään niin uskon, että löydämme keinot millä saadaan homma rokkaamaan! Männistö tuumii.

Valmentaja Ari Kiviniemi oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen perjantain ottelun kolmannessa erässä, mutta lauantain viimeisestä erästä ei samaa voi sanoa.

- Kotipelissä oltiin kyllä pari erää telineissä ja pelikin oli sen mukaista. Tuntui, ettei vaan saada oikein mitään aikaiseksi ja päästettiin Kraft kaksi kertaa kahden maalin johtoon. Kolmanteen erään sitten saatiin kaksitahti kone kunnolla käyntiin ja hallittiin erää varsin selvästi. Maalinteko oli vaan erän alkupuoliskolla vaikeaa ja kavennusta ei meinattu saada aikaiseksi. Peliä ollessa jäljellä noin viisi minuuttia, niin saatiin todellinen ilotulitus aikaan ja vajaassa kahdessa minuutissa tehtiin kolme maalia. Loppu erä puolustettiin maalin johtoa hyvin ja kairattiin kolme pistettä plakkariin. Hieno näyttö joukkueen sitkeydestä ja loppuun saakka pelaamisesta. Lauantain ottelu taas aloitettiin hyvin ja heti ensimmäisestä hyökkäyksestä tehtiin maali. Sitten alkoikin varsinainen virheiden suma ja se jatkui koko ottelun. Vaikka tuntui, että hallittiin pelitapahtumia, niin silti oltiin tuloksellisesti koko ajan perässä. Kolmas erä oli varsinkin täysin meidän erämme, jossa tarjottiin ylivoimaakin runsaasti, mutta se maalinteko oli sitten yhtä tuskaa. Lopputuloksena olikin kolmen malin tappio ja varsin hiljainen kotimatka Kurikkaan. Nyt vaan pitää hyvien treenien kautta saada peli raiteille ja ennen kaikkea ylivoimaan meidän pitää nyt paneutua oikein kunnolla tulevissa harjoituksissa, Kiviniemi niputtaa.