21
TAM
16.00
Edustus, 2-divisioona, Keskimaa, lohko 3

IFK Lepplax - Ryhti   

Pedersöre

Ryhdille voitto perjantaina Retro-pelistä ja rökäletappio lauantaina Pedersöressä

Ryhti – Kraft 5–2 (0–1, 1–0, 4–1)

IFK Lepplax – Ryhti 11–3 (4–0, 4–1, 3–2)

Perjantaina Ryhti pelasi ensimmäisen 60-vuotis juhlakauden Retro-ottelunsa, kun vastaan luisteli Närpiön Kraft. Myöskin toinen Retro-peli pelataan perjantaina Kraftia vastaa, sekä lauantaina vielä uudestaan Närpiössä kolmas ottelu reiluun viikkoon vastakkain. Perjantain ottelussa siis haettiin jo tämänkin viikon ottelujen ennakkoasetelmia. Ryhti tuli heti ottelun ensimmäisestä erästä alkaen hyvällä sykkeellä ja hengellä otteluun, jolla kotijoukkue saikin hyviä pyörityksiä vieraiden päähän ja sitä kautta myöskin vaarallisia paikkoja, mutta kiekkoa ei avaus erässä vieraiden reppuun saatu lyötyä. Vieraat kuitenkin hyödynsivät ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti ja löivät erän puolen välin paikkeilla ottelun avausmaalin. Toiseen erään Ryhti jatkoi hyvää sykettään ja löi lisää pökköä pesään, varsinkin vierasjoukkueen puolustuksesta alkoi huomata, että jaloissa alkoi maitohappo jyllätä ja askel painaa aiempaa enemmän. Yleisön herätti hyökkäyspään pyörityksen päätteeksi aivan erän loppuhetkillä paluun kaukaloon tehnyt Iiro Pakka, Antti Pölläsen, sekä Tino Karppisen syötöistä! Isännät saivat vielä erän loppuun ylivoiman, joka jatkui viimeisessä erässä. Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta, mutta erän ylivoimalla aloittanut Ryhti tykitti heti erän alkuun johtomaalin, kun Ville Perälä napautti ranteet lukkoon ja iski kiekon sinne, missä mummo säilyttää keksipurkkiaan. Ylivoimamaaliin syötöt saalistivat Ville Niemi ja Mikko Männistö. Erän puolessa välissä Ryhti hoiti nöyrästi puolustuspään pyörityksen ja Akseli Lehdon purku roikun kiinni luistellut Santeri Lehtinen lisäsi isäntien johtoa jo kahteen maaliin. Tästä kotijoukkue sai ison virtapiikin ja vain kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ylivoimalla kuka muukaan kuin Ville Niemi vei isännät jo 4–1 johtoon, Oliver Talvikunnaksen ja Akseli Lehdon esityöstä. Tässä vaiheessa vierasjoukkue käytti aikalisänsä ja koitti saada loppukiriä vielä aikaan. Muutamia jäähyjä vihellettiin molemmin puolin ja vierasjoukkue teki kavennusmaalin ylivoimalla ilman maalivahtia, kun peliä oli pelaamatta 2:17. Reilu kaksi minuuttia aikaa, mutta uuden kavennusyrityksen epäonnistuttua Akseli Lehto nosti kiekon omasta puolustuspäästä tyhjään maaliin lyöden pelin selväksi Juuso Teinin syötöstä. Ryhdille hieno voitto Retro-pelistä ja hyvät asetelmat tulevan viikonlopun otteluihin. Kotiyleisöäkin oli todella hienosti paikalla ja kannusti isäntiä äänekkäästi koko ottelun!

Jos perjantaina nähtiin kaukalossa kauden parasta Ryhtiä, samaa ei todellakaan lauantain vierasesityksestä voi sanoa. Kaukalossa nähtiin täysin erinäköinen joukkue ja se näkyi lopputuloksessa. Heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen Ryhti oli ongelmissa, kun 16 sekunnin jälkeen pelattiinkin jo alivoimaa. Lepplax ei tätä mahdollisuutta jättänyt käyttämättä, vaan siirtyi heti ylivoimalla 1–0 johtoon. Tästä seurasi Ryhdin osalta todella yskäinen erän ensimmäinen puolikas, jossa koitettiin väsyneesti saada koneita käyntiin. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu, vaan kotijoukkue pääsi vielä kahdesti testaamaan ylivoimansa tehokkuutta, toisella yrittämällä siirtyen 2–0 johtoon illan toisella ylivoimamaalilla. Erän puolessa välissä Ryhti sai painetta vahvasti aloittaneen kotijoukkueen päähän ja pääsikin tämän jälkeen ylivoimalle. Lepplaxin aktiivinen alivoima kuitenkin piti maalinsa puhtaana. Ensimmäisessä erässä isännät vielä tekivät ensin ajassa 16:21 3–0 maalin siirretyn rangaistuksen aikana, sekä 4–0 maalin 30 sekuntia ennen erän loppua läpiajosta. Toiseen erään Ryhdin valmennus koitti herätellä suojattejaan vaihtamalla maaliin Anssi Ojanperän tilalle Oskari Vainionpään. Vajaan minuutin jälkeen kuitenkin sama laulu jatkui ja kotijoukkue siirtyi jo 5–0 johtoon. Erä jatkui samaa rataa ja Lepplax päästettiin testaamaan jälleen ylivoimaansa, tylysti pelattiin jälleen kiekko pussiin ja kolmannella ylivoimamaalilla etumatka olikin jo kuusi maalia. Ryhti käytti tämän jälkeen aikalisän ja valmennus koitti vielä kerran herättää joukkuetta pelaamaan. Ryhti pääsi pelaamaan ylivoimaa ja hyvän pyörityksen päätteeksi Oliver Talvikunnas rikkoi kuparisen Tino Luoman ja Ville Niemen esityötä. Tämän jälkeen hetken aikaa näytti jo siltä, että vierasjoukkuekin pääsisi ottelun sisälle, mutta viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkue kävi räppäämässä 7–1 maalin. Erän lopussa Ryhti pääsi vielä pelaamaan ylivoimaa, mutta edelleen nälkäinen kotijoukkue jatkoi alivoimallakin aktiivista pelaamistaan ja siirtyi vielä alivoimalla 8–1 johtoon. Kolmannen erän alussa Ryhti pääsi ylivoimalle ja Ville Perälä kävi toistamassa perjantaisen kutinsa ja laittoi kiekon taas tarkasti etuylänurkkaan Akseli Lehdon syötöstä. Erän puoleen väliin asti vierasjoukkue jaksoi pyristellä mukana, mutta sitten isäntä joukkue painoi jälleen kaasua ja aloitti viimeisen maali-ilottelun. Kuuteen minuuttiin kolme maalia ja etumatkaa jo yhdeksän maalia. Kolmekymmentä sekuntia ennen ottelun loppu Ville Perälä kävi vielä ylivoimalla tekemässä illan toisen ja viikonlopun kolmannen osumansa Ville Niemen ja Oliver Talvikunnaksen esitöistä.

Perjantaina kotijoukkueen avausmaalin ja paluun kaukaloon tehnyt Iiro Pakka oli tyytyväinen joukkueen perjantain peli-ilmeeseen, mutta samaa ei lauantain esityksestä voi sanoa.

- Ekat pelit allekirjoittaneella korkattu tälle kaudelle ja tosi kaksijakoiset fiilikset jäivät. Perjantaina oli hieno päästä pelaamaan taas kotiyleisön eteen ja joukkue oli hyvin valmistautunut ja latautunut. Mielestäni ei annettu juuri Kraftille mahdollisuuksia vaan käännettiin hyvin peliä, pidettiin kiekkoa ja puolustettiin tiiviisti. Anssi otti maalilla sitten ne muutamat paikat mitä vastustajalle siunaantui. Lauantaina ei sitten pystytty millään osa-alueella vastaamaan pelin vaatimustasoon eikä tempoon ja jäätiin oikein kunnolla bussin alle. Vastustaja luisteli ja taklasi heti ensimmäisestä vaihdosta meidät jäänrakoon ja koko peli oli muutamaa paikkaa ja maalia lukuun ottamatta aikamoinen Via Dolorosa. Oma ja ketjun peli kulki perjantaina ihan ok, vuoden tauon jälkeen ja lauantaina oltiin muun joukkueen kanssa samassa reikäisessä veneessä. Kautta on kuitenkin vielä jäljellä ja tärkeintä, että siellä loppupäässä ollaan parhaimmillaan. Ensi viikonloppuna on taas kuusi pistettä jaossa ja ne sieltä aiotaan myös ottaa, vaikka Kraft varmasti tulee ärsyyntyneenä perjantain tappion jäljiltä, Pakka niputtaa.

Päävalmentaja Ilari Lehto on hyvin pitkälle samoilla linjoilla viikonlopusta, kuin Iiro Pakkakin.

- Perjantain peli oli ilman muuta kauden paras. Alussa oltiin kiekkovarmoja, sekä aavistuksen varovaisia yhtä aikaa, mutta kuitenkin pelin päällä. Lieneekö syynä juhlaottelu ja lataus siihen, että vähän tunnusteltiin. Kaksi seuraavaa erää kiristettiin suutinta ja haettiin seokset kohdilleen ja niin rupesi peli olemaan vastustajan alueella enemmän ja enemmän. Kolmannessa erässä sitten kaveri oli köysissä koko erän käytännössä ja me menimme menojamme. Oli todella hieno olla penkin takana, kun oli näin energinen ja tietyllä tapaa itseltään vaativa joukkue, joka teki kaiken mitä ottelukirjaan oli merkitty ja nautti pelaamisesta, mikä kaikkein tärkeintä. Loistava peli kyllä joka äijältä. Ja ennen kaikkea kiitos todella runsaslukuiselle kotiyleisölle. Oli hienot syntymäpäiväjuhlat! Lehto kertaa perjantain ottelua.

- Lauantaina tiedettiin, että vastustaja on kova ja parantanut peliään kevättä kohden roimasti. Vastustaja tuli kovaa alueelle ja ajoi maalia kohti todella vahvasti, sekä käänsi nopeasti peliä keksialueella. Vastustaja oli todella luisteleva lauantaina. Meillä oli isot etäisyydet viisikossa ja kamppailupelaamisessa ei vain ollut paukkuja. Tuntui, että energiat ja bensat jäi meillä Paulaharjun halliin edellisenä ehtoona, eikä vain löytynyt jalkoja sekä ajatusta todella rikkonaiseen peliin oikeastaan koko aikana. Siitä seurauksena tylyt lukemat taululla kotijoukkueelle. No, tämä kuuluu jääkiekkoon ja näistä tietysti opitaan, ”se mikä illalla on hyvin, on aamulla toisin”. Nyt keskitytään uuteen viikkoon ja seuraavan viikonlopun tuplapeleihin, Lehto päättää.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi