Ryhdille harmittava jääkiekkotappio kotiluolassa

20.10.2018

 

KuRy – IKK 3-4  (1-2,1-1,1-1)

Harmittavasti maalin päähän jäin Ryhdin raivoisa kiri ottelun viime  minuuteilla, kun se pelasi mm. kuudella neljää vastaan ilman maalivahtia.  Kiekko pomppi ja pomppi vieraiden maalin suulla, mutta ei  ylittänyt viivaa sallitusti.

IK Kronan on yksi parhaiten luistelevista porukoista sarjassa, mikä tiedettiin varsin hyvin, mutta silti he saivat kotijoukkueen hieman hämmennyksiin ottelun alussa kovalla vauhdilla.  

Vieraiden ”sielu” ja koko ottelun paras vitja Åsvik, Hellström, Högnäs oli jatkuvana riesana Ryhti-maalilla. Anssi Männistö Ryhdin piti kuitenkin pintansa, kunnes ajassa 5.13 kyseinen vitja vei joukkueensa 0-1 johtoon.  Ryhti hoiti välillä mallikkaasti alivoiman, mutta erän toiseksi viimeisellä minuutilla samainen vitja oli jälleen pahanteossa 0-2. IKK:n ottama kaksiminuuttinen erän viimeisellä minuutilla antoi Ryhdille kuitenkin mahdollisuuden, jonka se käyttikin hyväkseen Harri Huhtasen (Salo-Tuisku-Lazebniks) viimeistellessä ns. pukukoppimaalin 1-2 ajassa 19.36.

Ryhti ollut aivan hereillä erän alussa, kun em. vierasketju viimeisteli kuin varkain 1-3 ajassa 23.12. Se herätti jälleen kotijoukkueen, jolla taistelutahto säilyi läpi ottelu ja kavensi  Danils Lazebniksin (H.Huhtanen) toimesta 2-3. ”Däni” olisi kyllä ansainnut syöttöpisteenkin tekemästään maalista, sillä niin hyvin hän seurasi kiekkoa, pistäen oman riparinsa sisään.

Kolmikko Åsvik, Hellström, Högnäs oli jälleen asialla 2-4 maalissa. Kolmikko teki joukkueensa kaikki maalit. Taitavia toki olivat, mutta ehkä hieman tarkempi erien alkujen ote heitä vastaan olisi tehonnut. Taistelu kuitenkin jatkui eikä Ryhti aikonut nahkaansa halvalla myydä.  Kaksi minuuttia edellisestä, kun hyvän ottelun pelannut ”nuorisokenttä” kavensi jälleen maalin päähän 3-4. Viimeistelijänä Chris Mäkivaara (Haapoja-Havuluoto). 

Viimeinen vartti pelattiin pääasiassa vieraiden päädyssä, mutta vierasmaalivahti Vähätiitto oli kuin muuri. Paikka tuli sitten vielä 20 sekuntia ennen summeria, kun Ryhti pääsi pelaamaan kuudella neljää vastaan ilman maalivahtia. Kiekkoa ei vain saatu millään IKK:n maaliin ja näin kolme pistettä matkasi Kruunupyyhyn.

Ottelun jälkeen täytyy aina luonnollisesti ”jossitella” ja ehkä siihen nyt syytä hieman olikin.  Ryhdiltä puuttui sairastumisien ym. vuoksi  peruskokoonpanosta kentällinen pelaajia. Kun vielä Vilho Yli-Hannuksela joutui jättämään leikin kesken, ei se ainakaan Ryhtiä auttanut. 

Valmentaja Mika Ritoniemi harmitteli hyvän ilmeen ja yrityksen jälkeistä maalin tappiota, sekä kolmea tolppalaukausta. Joskus pienet asiat ovat  kuitenkin vastaan ja joskus toivottavasti vielä puolellakin. Rehellisesti sanottuna Ryhti olisi ansainnut ainakin yhden pisteen!!

Rainer Louhela