Jääkiekkoa: Ryhdille kauden avaustappio Pietarsaaressa

13.10.2018

Ryhdille kauden avaustappio Pietarsaaressa

Jeppis - KuRy 6-2 (1-2, 2-0, 3-0)

Kurikan Ryhti koki kovia lauantaina 13.10. Pietarsaaressa, kun Jeppis katkaisi meidän kolmen ottelun voittoputken tylysti 6-2 numeroin.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Kaveri pääsi erän alkupuoliskolla 1-0 johtoon, jonka jälkeen heille tarjoiltiin vielä rangaistuslaukauskin yritettäväksi. Tämän meiltä parhaana palkittu Anssi "OJ" Ojanperä otti kylmän viileästi pois kuleksimasta. Hyvin outoa tästä vihellyksestä teki se, että meidän pelaaja nosti kaverin mailaa läpiajotilanteessa. Tilanteesta tuomarikaksikko jopa kotijoukkueen yllätykseksi antoi ns. pilkun. No, tästä sisuuntuneena Ryhtimiehistö alkoi laittaa peliä Jeppiksen päätyyn. Ensin ajassa 7:45 Lauri "Haima" Haimakaisen ja Antti "Pöllö" Pölläsen syötöstä Däni Lazebniks hassutti kiekon vastustajan verkkoon ja tästä vain vajaan kahden minuutin kuluttua Pöllön ja Jaakko Raskin esityöstä Haima pääsi itse viemään meidät 2-1 johtoon. Erän puolivälin jälkeen kaveri sai uuden mahdollisuuden yrittää rangaistuslaukausta, mutta OJ hoiti homman taas tyylikkäästi ja nollasi vastustajan vetäjän täysin aseettomaksi (pelkällä rakkaudella Iiro). Myös tämä vihellys rankkariin aiheutti vaihtoaitiossamme pientä amisviiksen pärinää. Tauolle jokata pauksessa 2-1 johdossa.

Toinen erä oli vaikea. Kaverin vahva karvaus vaikeutti omista lähtöämme suuresti ja Jeppis pääsi myllyttämään pitkiä pätkiä päädyssämme. Joku voisi jopa sanoa, että alueellamme oli havaittavissa pienimuotoista pesukone-efektiä. Tämä luonnollisesti näkyi myös tulostaululla, kun 1-2 johto vaihtui 3-2 takaa-ajo asemaan. Kolmanteen erään tilanteessa 3-2.

Kolmas erä olikin täyttä pa.... kuraa. Otimme jopa kymmenen minuutin edestä kaksiminuuttisia ja vastustaja sai harjoitella ylivoimaansa oikein urakalla. Tästä tuloksena kolme ylivoimamaalia ja mikä huonointa, emme päässeet hakemaan tasoitusta kunnolla ollenkaan. Ottelun lopullinen ratkaisukohta oli hyvin murheellinen: tilanteessa 4-2 pääsimme alivoimalla kahdella nollaa vastaan läpiajoon, mutta Ryhtipelaajan laukaus viuhui valitettavasti hiuksen hienosti ohi maalin. Tästä kaveri käänsi pelin suoraan vastahyökkäykseksi ja napautti kiekon verkkoon sekä tilanteeksi 5-2.

Ottelu oli hyvä tasonmittaus Ryhdin miehistölle missä Rautaliigan kärki menee. Meillä oli paikat ja mahdollisuudet taistella voitosta, mutta tällä kertaa emme olleet aivan parhaimmillamme. Olemme jälleen asteen fiksumpia ja tästä on kuitenkin hyvä lähteä rakentamaan kohti parempaa huomista.

Parhaana meiltä siis palkittiin herra Ojanperä, joka hoiti mallikkaasti kaksi rankkaria ja otti nöyrät 50 torjuntaa. Nämäkään hienot tilastot eivät auttanut H.Rannan bussin Uno-pöydässä, kun korttihait tulivat ja söivät Anssin lähes elävältä.

Ensi viikonloppuna palataan voittojen tielle, kun HirviAreenalle saapuu vieraita Kruunupyystä IKK:n muodossa. Ottelutapahtuma alkaa lauantaina kello 1630. Sunnuntaina matkaamme Maalahteen ja kohtaamme paikkakunnan ylpeyden MIF:n.

#Kattellaan

-Jupe