Jääkiekkoa: Ryhti haki voiton myös Kauhavalta!

7.10.2018

He-Ki - KuRy 3-6 (2-0, 1-4, 0-2)

Sunnuntaina 7.10. Ryhdin kiekkomiehistö suuntasi keikkabussinsa jo kulttimaineeseen nousseeseen Magneettiin, pisti vilkun vasemmalle ja matkasi kohti Kauhavaa. Edellispäiväin tiukka voitto APV:stä oli muisto vain, kun taistelu kolmesta sarjapisteestä oli jälleen edessä Hela-Kiekkoa vastaan. Kokoonpanoon oli edellisestä tehty pieniä viilauksia, jotka kantoivat myös tällä kertaa voittoon saakka.

Ensimmäiseen erään jalat eivät olleet vielä täysin auki ja peli vaihteli puolin ja toisin. Lisäksi rangaistukset värittivät pelin kulkua. Otimme jopa kolme kakkosta, jotka per erä ovat aivan liikaa jos mielii taistella voitosta. Erän lopulla kaveri iskikin yv-maalin ja tästä vain pari minuuttia tasakentin vielä 2-0. Numerot ehkä vähän mairittelivat vastustajaa, mutta tiedossa oli koko ajan että peli rullaa meille, kun vaan pääsemme täysin omaan peliin kiinni ja teemme töitä.

Toiseen erään tulikin tehokas Kurikan Ryhti. Heti erän alkuun isä ja poika Huhtasten (Tombo ja Hepa) syötöstä Janne Parkkali pääsi tuikkaamaan kiekon reppuun. Tästä pari minuuttia niin vuorostaan Janne ja Hepa syöttivät Dan Lazebniksin vastahyökkäyksestä kiekolle ja Däni kieputteli puolustajan ja vastustajan maalivahdin Panco Villan kebabkioskille ja iski kiekon tyhjään reppuun. Aikakelloa seitsemän minuuttia eteenpäin ja nyt Tomi "Tossu" Siekkisen ja Parkkalin syötöstä Däni pääsi laukomaan suoraan syötöstä kiekon tyhjään reppuun. Tätä edelsi pitkä paine vastustajan päässä ja Parkkalin syöttö läpi poikkikentän suoraan lapaan. Upea maali. Tämän jälkeen kaveri pääsi kuin varkain iskemään pelin tasoihin, mutta erän lopulla Ryhdin ylivoima jauhoi maalin arvoisesti, kun Mikko "Märkä" Kuivala pääsi ohjaamaan Jaakko Raskin siniviivakudin verkon perukoille. Toinen syöttäjä maaliin kuka muu kuin Däni Lazebniks. Erätauolle 3-4.

Kolmannessa erässä kaverilla ei ollut enää mitään palaa ja viiden minuutin jälkeen Däni täydensikin hattutemppunsa Märkä Kuivalan syötöstä. Peli oli koko ajan hyvin pitkälti kontrollissamme ja suurta hätää meillä ei johtomme kanssa ollut oikeastaan ollenkaan. Ottelun lopussa Tossu Siekkisen ja Hepa Huhtasen passista Janne Parkkali laukoi läpiajosta loppulukemat 3-6 taululle. Kiitos ja näkemiin.

Parhaina pelaajina meiltä pokaalit pokkasivat ketjukaverit Huhtanen kakkospalkinnolla ja Lazebniks ykkösellä. Däni vastaanotti myös joukkueen taistelijapalkinnon ottelun jälkeen pukukopissa. Loistavaa kölövit!

Erinomainen kuuden pisteen viikonloppu takana. Enpä itse muista koska viimeksi Ryhti olisi kautensa aloittanut kolmella voitolla. Tästä joku tilastonikkari voisi ottaa kopin. Pelit jatkossa vain kovenevat, mutta en epäile ollenkaan etteikö tämä joukkue olisi valmis ottamaan haastetta vastaan. Jatketaan kovaa työntekoa, parannetaan ja ennen kaikkea mennään eteenpäin, kuten yksi maailmanmestari on joskus humalapäissään tokaissut.

Ensi viikonloppuna pelataan jälleen, kun lauantaina kohtaamme sarjan ylivoimaisen ennakkosuosikin Jeppiksen. Pietarsaarelasnippu on meidän tavoin mennyt alkukauden voitosta voittoon, mutta jommankumman putki tulee päätökseen. Vaikka vastassa on äärimmäisen nimekäs nippu, emme lähde yhtään nöyristelemään tai antamaan senttiäkään periksi.

#Hirvisydän

-Jupe