Ryhti taistelee mutta voitot kiertävät.

9.9.2018

KuRy-Korsnäs FF 1-4 (1-1)

Lauantaina 25.8 sai Kurikan Ryhti sai vieraita Kankaan kentälle. Vastaan asettui Korsnäs FF. Hävisimme ensimmäisen kohtaamiseemme 1-0.

Lähdimme katkaisemaan tappioputkeamme Ottelu alkoikin kotijoukkueen hienoisella hallinnalla, paikkoja oli iskeä useampikin maali. Joonas Bakti pääsi kolisuttelemaan vierasjoukkueen pystytolppaakin. Kuitenkin ottelun avausmaali noin puolen tunnin kohdalla oli Korsnäsin käsialaa, toimitus luukulle ja hieno nikkaus ohi Sami Alangon. Tästä emme suinkaan lannistuneet ja ansaittu tasoistus näki päivänvalon 40. minuutin kohdalla. Postitien Roberto Carlos, Miika Rajamäki veti lähes puolesta kentästä inhottavan putoavan lehden. Veskari yllättyi myös tästä, 1-1 taukolukemat.

Toisella puoliajalla kotijoukkue haki vimmatusti johto-osumaa. Peli kuitenkin seisahtui noin kymmeneksi minuutiksi kun kentän pienin mies Mikko Lenkkeri kaatoi vastustajan lain sallimissa rajoissa. Kaveri oli epäonninen ja kaatui ranteensa päälle. Äijä valmentajamme Kaitsun autoon ja kohti Ilmajokea. Ranne murtunut, joukkueemme ensiapu oli suureksi avuksi. Tästä pelimme hieman seisahtui ja jalat jumittuivat. Ylimääräinen kymmenen minuutin tauko ei ollut hyvä juttu vastustaja iski kolme lisämaalia ja vain Samin loistavat torjunnat pitivät lukemat siedettävinä. Lopputulos siis 1-4.

Alkukauden tiivis puolustus on tällä hetkellä hieman vuotavampi. Toki olemme kohdanneet haasteita joukkueen kasaamisessa viimeisissä otteluissa. Puolustus on muuttunut lähes joka peliin 

 

KuRy-SJK-Apollo 0-5 (0-2)

Ryhti sai keskiviikkona urheilukentälle vieraita Seinäjoelta. SJK-Apollo on kasattu entisistä ylemmillä sarja tasoilla pelaavista miehistä. Kotijoukkue oli liikenteessä jälleen erityisen pienellä miehityksellä.

Apollo näytti heti ottelun alussa rutiininsa ja taitonsa. Kotijoukkue yritti parhaansa puolustaa, hyvin se onnistuikin. Kuitenkin jo kuuden minuutin pelin jälkeen Rovaniemen Palloseurassa SM-hopeaa vuonna 2015 voittanut Tommi Haanpää siirsi Apollon 0-1 johtoon. Tämän jälkeen myös Ryhdillä oli mainioita paikkoja tasoittaa ottelu, lähimpänä Joonas Bakti läpiajosta. Myös Justus Haapalan vapari oli suuntautumassa kohti ylänurkkaa, Apollon maalivahti kuitenkin torjui pallon hienosti kulmapotkuksi. Seuraava maali syntyi 21. minuutin kohdalla jälleen Haanpään jalasta.

Toisella puoliajalla aiheutimme vastustajan hitaille puolustajille harmaita hiuksia nuorilla ja nopeilla jaloilla kuitenkaan emme maalia saaneet aikaiseksi vaikka yritys oli todella kova. Onnetarkaan ei ollut suosiollinen kotijoukkueen kannalta. Seuraava maali näki päivänvalon kesken koijoukkueen painostuksen. Tässä vaiheessa emme voineet enään kuin nauraa Ryhdin puolustajan purkupallo pomppasi oman pelaajan selästä kuin tarjottimelle maalin eteen vastustajan jalkaan pallo häkkin ja taululle 0-3. Vain minuutti tästä ja Vaasan Palloseurassa yli 200 ottelua pelannut Jyri Hietaharju tarkasti Maken jalan vierestä jo 0-4 lukemat. Tässä vaiheessa kotijoukkueen selkäranka napsahti poikki ja peli ratkesi kuin vanhat housut konsanaan. Vielä yliajalla pääsi Apollon mies tuikkaamaan loppulukemat 0-5,

Tulos repsahti vähän rumaksi pelitapahtumiin nähden. Ryhti taisteli tasapäisesti pienellä miehityksellä entisiä pääsarjajyriä vastaan. Paremmalla onnella lukemat olisivat voineet olla tasaisemmatkin. Saimme tästä kuitenkin hyvän draivin ja itseluottamus buustin kahteen viimeiseen otteluun.

Erityismaininta yläaste ikäiselle Sameli Rinta-Nikkolalle loistavista otteista. Nuori mies sai kutsun vielä pelipäivänä ja vei välillä vanhoja miehiä kuin vierasta sikaa. Apollo kehui myös vuolaasti kurikan loistavakuntoista keskuskentän nurmea ja miljöötä. Aika paljon sanottu joukkueelta joka pelaa kotiottelunsa OmaSP-stadionilla. Viimeinen kotiottelu on todellinen derby, vastassa rakas naapurimme kauhajoelta, FC Päntäne. Kauhajoelta tulossa huhujen mukaan ainakin yksi bussillinen faneja. Tavoitteena laittaa Päntäneen nousuhaaveille mutkia matkaan. Tämä ottelu keskuskentällä lauantaina 15.9. Tervetuloa huutamaan Päntsy nurin.

JH