Jääkiekon Suomen Cup: Ryhdillä upea tasonnosto ja taistelu Tesomalla

25.8.2018 klo 08:00

Ikurin Vire - KuRy 8-6 (2-3, 3-1, 3-2)

Perjantaina matkasimme joukolla iloisella kohti Tampereen kruunua, Tesomaa. Paikallinen Vire voitti meidät keskiviikkona Suomen Cupin ensimmäisessä osaottelussa Kurikassa suorastaan törkeästi 9-1, mutta tähän otteluun päätimme uusia peli-ilmeemme ja taistelutahdon tasolle, jolla esiinnyimme koko viime kauden. Se tuottikin luonnollisesti tulosta ja tarjosimme Tesoman yleisölle viihdyttävän lätkäpelin. Meidän oli voitettava ottelu, että taistelu jatkopaikasta siirtyisi ratkaisevaan jatkoerään.

Ottelun alkuun tulimme niinkun piti: räväkästi. Ensin vahvan hyökkäyksen päätteeksi ajassa 3:38 Janne Parkkali tuikkasi Antti Pölläsen ja Dave Haukkalan syötöstä taululle 1-0. Pian tämän jälkeen Chris "Ris" Mäkivaara syötti vastahyökkäyksessä Leevi "Gösta" Suvisalmen vapaaksi, joka pisti ranteet lukkoon ja laukoi napakasti (148 km/h) kiekon yläkulmaan. Moni katsomossa ihmetteli maalin jälkeen onko Patrik Laine pelaamassa Ryhtipaidassa salanimellä Suvisalmi. Mieletön veto. Tämä ilo kuitenkin otti pientä takapakkia, kun kaveri kavensi ensin ylivoimalla 1-2 ja pian perään tasoitti ottelun tasamiehin lukemiksi 2-2. Erän lopussa ajassa 19:09 Ryhti nousi kuitenkin takaisin johtoon, kun Janne "ST" Salo-Tuisku pääsi lataamaan jättilämärillä sydämensä kyllyydestä kiekon reppuun. Johtoasemasta erätauolle.

Toinen erä oli vaikeampi. Ensin siirretyn rangaistuksen aikana ajassa 21:52 Vire tasoitti 3-3 ja tästä parin minuutin päästä siirtyi johtoon 4-3. Toisin kuin keskiviikkona tämä ei lannistanut päättäväistä kurikkalaismiehistöä, vaan jatkettiin taistelua. Ajassa 34:27 Ryhdin Iikka "Nassikka" Haapoja katkaisi puolustusalueellamme kaverin pakki-pakki syötön ja karkasi läpiajoon. Tarkka kuti etuyläkulmaan ja peli tasoihin. Noin neljä minuuttia ennen loppua kaveri iski vielä itsensä johtoon, näin tauolle 5-4 lukemissa.

Kolmannen erän alkuun vastustaja valitettavasti pääsi karkaamaan kahden maalin päähän, mutta edelleenkään sitkeä Ryhtijoukkue ei lannistunut. Pian maalin jälkeen jo mainittu Nassikka painoi laidasta sisään ja laukoi kiekon upeasti takakulmaan, 6-5. Hyvin näyttää putki kulkevan hra Haapojalla kesällä Pitkämössä vedettyjen raastavien mäkivetojen jälkeen. Tasan neljä minuuttia ennen loppua Vire sai väännettyä itselleen lisämaalin, mutta jälleen pian tämän jälkeen Mikko Kuivala tuikkasi Nassikan riparin tupiin ja eroksi jälleen yhden maalin. Toinen syöttäjä maaliin Salo-Tuisku. Ottelun lopussa yritimme tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tämän Tesomalaiset käyttivät hyväkseen ja niittasivat loppulukemiksi taululle 8-6.

Ei auta. Kova oli taistelu ja lähelle päästiin. Mielettömän ylpeä saa olla tästä joukkueesta ja varsinkin siitä, miten toissapäiväisestä tappiosta otettiin opiksi ja alettiin tehdä tosissaan töitä joukkueen eteen. Tästä on tappiosta ja turnauksesta tippumisesta huolimatta hyvä jatkaa eteenpäin. Kauden alkuun on vajaa kuukausi, mutta ennen sitä meillä ollee edessä vielä harjoitusotteluita ja päiväturnaus, jossa voimme hioa peliämme paremmaksi. Näistä infoamme myöhemmin tietenkin lisää.

Pakko lisäksi nostaa esiin mittava määrä Ryhtifaneja, jotka olivat Tesomalle saapuneet meitä kannustamaan. Vilahtipa siellä muutama meidän uusi t-paitakin katsomossa. Suuri kiitos jälleen uskollisille kannattajillemme. Arvostamme suuresti.

Hyvää viikonloppua. Olokaa ihimisiksi, niinku kotona on aina tavattu sanoa.

#Hirvisydän

-Jupe