Ryhti voittoon paikalliskamppailussa.

20.6.2018

Kapteeni Louvo on juuri iskenyt 1-0 osuman. -kuva. Pasi Palo-
Kapteeni Louvo on juuri iskenyt 1-0 osuman. -kuva. Pasi Palo-

KuRy- Jurva-70 1-0 (1-0)

Kurikan Ryhti sai juhannusviikon tiistaina vieraita läntisestä kaupunginosastamme, Jurvasta. Odotettavissa oli kuumaakin kuumempi paikallistaisto. Lisämielenkiintoa toi muutama nykyisin Jurvaa edustava ex-ryhtiläinen. Ryhti kärsi viime kierroksella ensimmäisen tappionsa ja Jurva hoiti oman pelinsä 3-0. Tämäkin toi mielenkiintoa.

Ottelu alkoi jälleen kerran tunnustellen ja Jurva sai hienoisen hallinnan ottelun alussa. Kuitenkaan vaarallisiin maalipaikkoihin ei oranssipaitoja päästetty. Kuten niin monesti aiemminkin sai kotijoukkue dieselkoneensa käyntiin 20. minuutin pelin jälkeen. Ryhti loi painetta jurvalaisten maalille. Ottelua takana 35 minuuttia, Jurvan ikinuori Kurikan Ryhtiäkin edustanut maalivahti Heikki Riippi pelasi alueen ulkopuolella palloa kädellään. Tuloksena suora punainen ja Ryhti ylivoimalle. Tästä Ryhdille vapari loistavasta paikasta, Justus Haapala pallon taakse ja ylärima estää avausmaalin synnyn. Jälkitilanteesta pallo Bulgarian Bebetolle, Sermin Mehmedoville, keskitys takatolpalle. Siellä päivysti joukkueen kapteeni, toppari Daniel Louvo. Loistava pusku etukulmasta ja 1-0. Paikkoja oli Ryhdillä lisätä johtoaan, tauolle kuitenkin näistä lukemista.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen painostuksella ja oli vain ajan kysymys koska pölähtää jurvalaisten maaliverkko. Vastustajakin tuntui turhautuvan omilleen. Sitten kuin salaman ískusta pelin hallinta aivan suvereenisti naapurille. Ryhti viljeli korkeaa palloa häviten lähes jokaisen kaksinkamppailun ja pääpallon, hyökkääjät ehtivät lähes joka kerralla paitsioon. Miesylivoimasta ei ollut tietoakaan jurvalaisten vyörytettyä hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn. Maalivahti Alangon ei tarvinnut kuitenkaan venyä huipputorjuntoihin. Puolustus kuitenkin selvisi loistavasti ja erotuomarin pilli päätti jurvalaisten pyristelyt.

Hyvä joukkuehan voittaa myös hieman heikommalllakin pelillä. Loistava osoitus sisukkuudesta, kun luottaa omaan tekemiseen niin tulosta tulee. Tällä voitolla myös varmistui ylempi loppusarjan paikka syksylle. Seitsemästä ottelussa kasassa komeat 16 pistettä ja sarjan piikkipaikka.

Ennen taukoa KuRy pelaa vielä kaksi ottelua. Ensi viikon keskiviikkona kohtaamme vaasalaisen FC Sportin keskuskentällä klo 19 alkaen. 2.7 matkaamme I-JBK:n vieraaksi vaasaan. Syksyllä luvassa ainakin yksi derby, kun kohtaamme FC Päntäneen. Pelipaikka selviää myöhemmin.

Ottelua oli seuraamassa arviolta 150 silmäparia, kiitos siitä. Myös Cheerleaderit esittivät temppujaan jälleen.

Kurikan Ryhti toivottelee oikein hyvää juhannusta kaikille tukijoilleen ja faneilleen, nähdään kentän laidalla.

JH