Ryhdin kasvatti Liisa Rinta-Tassi Kuortaneen ykkössarjassa.

6.4.2018


Naisten 1-sarjan lentopalloa Kuortaneelta.

Tiistaina 27.3 Kuortaneen Urheiluopiston joukkue sai vastaansa Oriveden Ponnistuksen. Ottelu oli mielenkiintoinen sillä Kurikan Ryhdin kasvatti Liisa Rinta-Tassi kuului Kuortaneen kokoonpanoon. Liisa on pelannut tällä kaudella Ryhdin B-tytöissä ja naisten 2-sarjaa. Liisa kuuluu myös U17-nuorten maajoukkue ryhmään. Ensilukuvuodeksi Liisa on hakenut Kuortaneen urheiluakatemiaan.

Itse ykkössarjan ottelu alkoi Kuortaneen komennossa. OrPo pääsi kaventamaan vielä 8-9 tilanteeseen, mutta sitten kotijoukkue meni menojaan. Erä kotijoukkueelle 25-17.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. OrPo paransi peliään tuli takaa piste pisteeltä lähemmäs. Vieraat tasoittivat erän vielä 24-24, mutta kotijoukkue hoiti kaksi tarvittavaa pistettä kotiin. Toinen erä Kuortaneelle 26-24.

Kolmas erä eteni kahden ensimmäisen mukaan. Kotijoukkueelle alkoi tulla helppoja omia virheitä ja siihen OrPo iski. Tilanne oli jo tasan 16-16. Kotijoukkue ei antanut vieraille enää mahdollisuutta, vaan vei erän 25-16 ja koko ottelun 3-0. Ottelu oli tasaista vääntöä mutta Orivesi teki enemmän omia virheitä ja näin Kuortane kuittasi voiton. Kakkossarjan peleihin nähden vauhtia oli huomattavasti enemmän ja ”satasen” hyökkäyksiä nähtiin paljon. Todella viihdyttävä 1-sarjan ottelu.

Ryhdin nuorista on B-tyttöjen aluejoukkueen leirille kutsuttu: Viivi Ventelä, Ella Ala-Krekola ja Liisa Rinta-Tassi. Apuvalmentajaksi leirille on kutsuttu Ryhdistä Mikko Törmä. (tm)