Virkiä vei ensimmäisen playoff-ottelun Lapualla

16.2.2018 klo 21:00

Virkiä – Kury 6-2 (0-1,5-0,1-1)
 

 

Play-off ottelun lähtökohtana oli, runkosarjan voittaja Virkiä, vastaan runkosarja kahdeksas Ryhti. Joukkueiden tasoeron piti olla siis varsin selvä. Ryhti sai ottelussa kuitenkin mainion alun, jollaiseen se oli jo tottunut neljän viimeisen runkosarjaottelun voiton myötä. Mitään selvää hallintaa ei kumpaisellakaan ensimmäisessä erässä ollut, mutta jos se jomman kumman tiliin täytyy laittaa, niin Ryhdille se kyllä meni.

1.erä Jo ensimmäisellä peliminuutilla Ryhti pääsi ylivoimalle. Pakkopeli saatiin helposti pyörimään, mutta viimeistely maalin muodossa ei onnistunut. Neljännellä minuutilla puolestaan kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta koko kauden hyvin toiminut Ryhdin alivoima toimi edelleen moitteettomasti. Ryhti pääsi jälleen ylivoimalle ajassa 12.23, mutta sai itse rangaistuksen yhdeksän sekuntia myöhemmin. Tasavajaalla sitten Deniss Martjusovs (Huhtanen-Hanka) purjehti läpi kentän ja laukoi Ryhdin 0-1 johtoon. Kolmannen rangaistuksensa Ryhti sai vielä erän lopulla, mutta jälleen alivoima toimi, jossa ehdottomana maestrona toimi alimpana muurina nyt maalivahti Anssi Ojanperä. Ryhdillä oli vielä muutama läpiajo, mutta kotijoukkueen veräjänvartija Hakola.
piti myös pintansa.

2.erä Jääkiekossa, jos missä, kaikki voi muuttua hetkessä. Kotijoukkue Virkiä tehtaili kolmessa minuutissa kolme osumaa 3-1:een ja Ryhti oli ulkona tilanteista. Lyhyesti sanottuna katastrofaalisessa kolmeminuuttisessa kotijoukkue kerta kaikkiaan luisteli Ryhdiltä jalat alta. Ei Ryhtikään ole niin huono luistimilla, miltä nyt näytti, mutta kotijoukkueen fyysisyys ja tilannenopeus oli kuitenkin parempaa. Erässä tuli myös konkreettisesti esille, miten Ryhti ei paineistettuna päässyt omasta päästä pois. Virkiän itseluottamus niin kiekollisena, kuin kiekottomanakin oli valtava ja Ryhti joutui purkamaan ”lättyjä” keskialueelle omasta päädystä, pääsemättä kontrolloituihin hyökkäyksiin juuri lainkaan. Virkiä teki erässä vielä kaksi maalia ja 5-1 tilanteessa Ryhti vaihtoikin maalivahtia, vaikka Anssi Ojanperä ei yksinkertaisesti voinut osumille mitään, ollessaan ns. aivan yksin. Maalin suulle luisteli siis ”Mänssi” Männistö.

3.erä Erän alussa kotijoukkue teki vielä ylivoimalla 6-1, mutta kului vain 15 sekuntia ja Deniss Martjusovs (Lazebniks-Pöllänen) viimeisteli illan toisen maalinsa 6-2. Tämän jälkeen kotijoukkue tuntui päästäneen enimmät höyryt ulos ja turvallisen tuntuisessa tilanteessa pelattiin jälleen tasapäisesti niin kuin ensimmäisessä erässäkin. Ottelun taso heitti myöskin kuperkeikkaa ja mm. Ryhti sai erässä vielä viisi kaksiminuuttista. Alivoima kuitenkin toimi edelleen, eikä ottelussa enempää maaleja enää tehty. Männistölle 15 torjuntaa ja vain yksi ylivoimaosuma selän taakse. Ihmeellistä toisen erän alkua lukuun ottamatta Ryhti pelasi ihan tyydyttävää jääkiekkoa. Valmentajien analysoitavaksi jäikin, miten tappioon johtaneet virheet pystytään pois sulkemaan heti seuraavan päivän kotiottelussa. Kevennyksenä voisi sanoa, että hävittiin kuitenkin vai yksi erä.

R.Louhela