Jääkiekon 2-div.: Ryhti taisteli itselleen play-off-paikan!

11.2.2018 klo 19:00

IFK Lepplax-KuRy 2-3 JA (0-0,1-0,1-2,0-1)

Ryhti nimenomaan taisteli paikan play-off sarjaan ja pudotti näin Seinäjoen Kiekko-Veljet karsintasarjaan. Tosin Ryhti olisi häviölläkin sinne päässyt, koska samaan aikaan SKV hävisi Pietarsaaressa. Ottelu oli Ryhdille neljäs peräkkäinen voitto, joista kolme on tullut jatkoajalla sarjan kärkijoukkueista.

1.erä Ryhti hallitsi suvereenisti alkuminuutteja, mutta Christoffer Snellman kotijoukkueen maalissa oli ilmiömäinen. Välillä Anssi Ojanperä torjui IFK:n läpiajon ja tiukkaa, mutta rehtiä vääntöä käytiin molemmissa päädyissä. Erän puolivälissä kotijoukkue joutui lyömään jatkuvasti pitkiä kiekkoja Ryhdin raivokkaan painostuksen vuoksi. Ajassa 10.43 tuomari kuitenkin antoi Ryhdille rangaistuksen ”väärästä aloitusasennosta”. Ryhti pelasi erinomaisen alivoiman, mutta heti perään Tuomas Hautaniemi sai kaksiminuuttisen tilanteessa, jossa IFK-pelaaja ajoi Ryhdin maalivahti Anssi Ojanperän päälle. Erän loppu oli tasainen maalivahtien ollessa kummassakin päädyssä erinomaisia.

2.erä Ryhti aloitti erän ylivoimalla, mutta se ei toiminut ja heti perään jouduttiin itse alivoimalle. Sen kotijoukkue pystyi hyödyntämään mennen 33.20 ajassa 1-0 johtoon. Edelleen oli varsin kovaa ja tasapäistä vääntöä kummassakin päädyssä, mutta maalivahdit olivat yhä pääosissa. Aivan erän lopulla Ryhti oli välillä pinteessä, mutta kun se kestettiin, tasaantuivat puntit jälleen. Kotijoukkue otti vielä ennen summeria kaksiminuuttisen, mutta tauolle lähdettiin 1-0 tilanteessa.

3.erä Ryhti siis aloitti ylivoimalla, mutta se ei vieläkään toiminut. Ryhti painosti nyt raivokkaasti ja IFK joutui taas rikkomaan. Toinenkaan ylivoima ei oikein toiminut, mutta tasakentällisin Ryhdin peli kulki kiitettävästi. Kolmannen peräkkäisen rangaistuksensa kotijoukkue otti ajassa 50.59 ja nyt Ryhdin ylivoima toimi. Kotijoukkueen maalinedustan valtavasta ruuhkasta Antti Pöllänen (Hanka-Haimakainen) tasoitti 1-1:een. Heti perään Ryhdin Tuomas Hautaniemi sai kuitenkin rangaistuksen koukkaamisesta. Ei kulunut kuin puoli minuuttia ja IFK teki illan toisen ylivoimamaalinsa 2-1. Ryhti otti aikalisän kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia. Ryhdin valtava taistelutahto tuli konkreettisesti esille, kun Danils Lazebniks (Hautaniemi-Huhtanen H.) tasoitti 2-2:een 20 sekuntia ennen summeria. Näin mentiin sitten jatkoajalle.

4.erä Jatkoerä pelataan kolmella kolmea vastaan. Tilaa oli kaukalossa täten normaalia enemmän. Erää oli pelattu 1.09, kun Ryhdin Tuomas Hautaniemi karkasi IFK-puolustukselta, harhautti maalivahdin ja nosti rystystä kylmästi 3-2 voittomaalin.

On ollut hienoa todeta, kuinka joukkue on nostanut tasoaan koko ajan kevättä kohden. Missä oltaisiinkaan, jos tämä joukkue olisi ollut koossa syksystä saakka. Jos on jos ja hyvä näinkin. Erityisen tunnustuksen ansaitsee myös valmentaja Mika Ritoniemi, joka on ollut harvinaisen kärsivällinen, kun puoleen kauteen saakka harjoituksissa on ollut vain muutama pelaaja. Play-off ottelut alkavat siis jo ensi perjantaina 16.2, jolloin Ryhti matkustaa Lapualle ja heti seuraavana päivänä, lauantaina 17.2 Lapua tulee Kurikkaan. Jatkoon tarvitaan kaksi voittoa, joten kolmaskin ottelu on mahdollinen (su.18.2). Tästä jatketaan paineitta, kun karsintasarja on vältetty omilla taidoilla.

R.Louhela