Jääkiekon 2-div: Ryhti latoi yhdeksän kiekkoa Hela-Kiekon verkkoon

10.2.2018 klo 19:30

KuRy-He-Ki 9-2 (3-0,4-2,2-0)

Ottelun tärkeys play-off paikasta näkyi aluksi Ryhdin otteissa, kun kiekko poltti yhden jos toisenkin lavassa, eikä avaukset, hyökkäyksistä puhumattakaan onnistuneet toivotulla tavalla. Onneksi tuota ei kestänyt juuri paria minuuttia kauempaa ja avausmaalin tuoma rentous paransi silmin nähden peliä kaikilla osa-alueilla ja vierasjoukkue oli enää vastaantulija.

1.erä Avausmaali on ottelussa usein erittäin tärkeä. Jos sen tekeminen pitkittyy ja hallinnasta huolimatta viivästyy, voi vastustaja aiheuttaa pahojakin ongelmia. Ryhdiltä avausmaali onnistui heti kolmannella minuutilla, kun Deniss Martjusovs viimeisteli Danils Latzebniksin ja Tommi Huhtasen esityöstä kotijoukkueelle 1-0. Jatkuvat vyörytykset vieraspäätyyn päätyivät tuloksetta seuraavat kahdeksan minuuttia, kunnes Pontus Varpelaide polki laidalta läpi ja Toni Sippola viimeisteli riparin 2-0. Toisena syöttäjänä Ilari Lehto. Erän viimeisellä minuutilla tuli jälleen esille Raimo Laitilan pelikäsitys ja kiekon hallinta, kun hän pohjusti Danils lazebniksin viimeistelemän 3-0 osuman. Tässä maalissa toisena syöttäjänä Arttu Havuluoto.

2.erä Erää oli pelattu 4.30 kun Pontus Varpelaiden (Huhtanen T.) luistelunopeus tuli varsin hyvin esille hänen karattua laidalta ja viuhuva rannari yläpesään muutti lukemiksi jo 4-0. Ryhdin vauhti oli nyt liikaa Hela-Kiekolle ja se joutui rikkomaan rangaistuksen arvoisesti parikin kertaa. Nyt Ryhdin ylivoimakin pyöri ehkä parhaiten koko kaudella. Kiekko kulki nopeasti ja leveällä alueella. Petteri Hanka (Huhtanen H.-Lehto) viimeistelikin ylivoimalla kotijoukkueelle jo 5-0. Hela-Kiekko sai heti perään uuden 2+2 min rangaistuksen, eikä Ryhti jättänyt sitäkään hyödyntämättä, vaan Tommi Huhtanen viimeisteli kerrassaan mainiosta Laitila-Martjusovs esityöstä 6-0. Tässä vaiheessa Hela-Kiekko vaihtoi maalivahtia ja sai myös toivottua ryhtiä otteisiinsa. Avausmaalinsa 6-1:een se teki ylivoimalla ajassa 32.22, mutta täyskentällisin Ryhti kuittasi puoli minuuttia myöhemmin jo 7-1. Maali oli Santeri Lehtisen (Havuluoto) toinen Rautaliigassa. Oli ihailtavaa katsoa, kuinka helpolta Ryhdin peli näytti, kun asiat tehdään oikein. Erän viimeisellä minuutilla vieraat pääsivät vielä, kuin varkain kaventamaan riparista 7-2:een.

3.erä Ymmärrettävistä syistä vauhti hieman putosi, kun maaleja ei välttämättä tarvinnut enää tehdä. Viidennellä peliminuutilla taituri Lazebniks (Laitila-Hanka) teki kuitenkin vielä näyttävästi 8-2 Ryhdille. Ja kun vauhti putosi, otti Ryhti peräjälkeen kolme kaksiminuuttista. Nämä alivoimat se hoiti kyllä kiitettävästi ja kuin piste iin päälle, nähtiin illan komein maali. Petteri Hanka piti kiekkoa niin kauan oman maalin takana, että Ilari Lehto hiipi vastustajan siniselle. Tarkka pystysyöttö ”Ilelle” ja läpiajon päätteeksi alivoimalla 9-2.

Viihdyttävä peli, missä nähtiin peräti 11 maalia ja Ryhti meni näin pisteellä Kiekko-Veljien ohi play-off viivan paremmalle puolelle. Jännitettävää silti riittää, sillä jo seuraavana päivänä (su.11.2) ratkeaa lopulliset sijoitukset.

Jänskätään – Rainer Louhela