Kevään ensimmäinen C-sarjan turnaus.

4.2.2018

Kevään ensimmäinen C-sarjan turnaus, 5. poolikierros, pelattiin KurikanRyhdin 03/04 osalta kotiturnauksena Monnarilla lauantaina 27. tammikuuta. Vastaan asettui verkon toiselle puolelle Jurvan Urheilijat, Nurmon Jymy -05 sekä Vaasan Kiisto C1.

Ryhdin peliin valmistautumisrutiinit oli mietitty huolellisemmin kuin koskaan aikaisemmin ja ne toteutuivat toivotulla tavalla. Vastassa ensimmäisessä pelissä oli Jurva, jonka kanssa oli edellinen peli pelattu viikko sitten. Kentällä nähtiinkin huolellisen valmistautumisen mukaista tekemistä: joukkuehenki oli kohdillaan, löytyi hyvää liikettä ja vastuunottoa, hyökkäyspeli oli monipuolista, eikä puolustuspelissäkään annettu periksi. Ennenkaikkea peli oli rentoa ja joukkueen näköistä, omat virheet vähenivät ja syöttöihin saatiin varmuutta!
Ryhtitytöille ansaittu 2-0 voitto (25-10, 25-14).

Toinen vastus oli pitkästä aikaa Vaasa, joka oli kehittynyt sitten viime kamppailun jälkeen paljon. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, muttaRyhti käänsi sen voitokseen. Erävoitolla oli hyvä lähteä toiseen erään, jonka Ryhti ottikin nimiinsä selkeämmin lukemin. Ryhdin peli kulki lähes yhtä hyvin kuin ensimmäisessä pelissä. Kiisto-Ryhti 0-2 (23-25, 16-25).

Viimeisenä vastassa oli Nurmo. Ryhti ja Nurmo olivat molemmat voittaneet kaksi peliä, joten keskinäinen peli tulisi ratkaisemaan turnauksen voittajan ja 1-sarjaan nousijan. Ensimmäinen erä alkoi Ryhdin komennuksessa. Erän lopulla Nurmo alkoi kiriä ja saikin etumatkaa kurottua umpeen. Ryhti piti kuitenkin etumatkan ja otti erävoiton. Toiseen erään Jymy lähti hanakammin heti mukaan. Alkuerä mentiin tasaisesti 5-6 tilanteeseen kunnes Jymyn syöttövuorolla Ryhti oli hätää kärsimässä, kun vastaanottopeli ei sujunut. Valmentaja Mikko Törmä käytti kaikki taktiset keinot, mutta Jymyltä ei meinattu saada palloa pois. Omia virheitä tuli koko erään aivan liian paljon ja Jymy piti etumatkan erävoittoon saakka. Kolmanteen erään Ryhti lähti taas ryhdikkäämmin ja se tuotti tulosta. Ryhti otti erävoiton selvillä lukemilla ja varmisti lohkovoiton sekä nousun 1-sarjaan. Ryhti-Jymy 2-1 (24-19, 20-25, 15-3).

Turnaus onnistui kaikin puolin hyvin. Tytöiltä paras turnaus tähän asti Vastaanottopelissä jää parannettavaa tuleviin koitoksiin.

3 vkon päästä pelataan Kuopiossa ensimmäiset 1-sarjan pelit tervetuloa live-lähetysten äärelle ja vaikka paikan päälle jännäämään lauantaina 17.2.2018 Neulamäen koululle.