Ryhti kärsi jälleen maalin tappion 2-divisioonassa

6.1.2018 klo 14:30

KuRy - IKK 4-5 (3-0,1-2,0-3)

Ei saanut Ryhti palkintoa taaskaan selvästä johtoasemasta huolimatta. Kolmannen erän 4-1 lipui käsistä ja jo valitettavan tyypillinen maalin tappio oli tosiasia. Mistä Ryhdin viime hetken tappiot tällä kaudella johtuvat, on vaikea sanoa, mutta niitä on sattunut kuitenkin aivan liikaa.

1.erä Ottelun alussa Kruunupyyn fyysisyys ja etenkin tilanne- ja luistelunopeus oli sellaista luokkaa, että Ryhdille voi hyvinkin ennustaa vaikeaa iltaa. Parin minuutin paniikin, mutta myös hyvän puolustuspelin jälkeen kotijoukkue pääsi kuvioihin mukaan ja vastahyökkäyksestä Lauri Haimakainen (Suvisalmi) laukoi Ryhdin 1-0 johtoon. Ryhdillä oli edelleen vaikeuksia päästä pois omasta päädystä, mutta kun se pääsi, ei IKK:n puolustuspelaaminen ollut läheskään samaa luokkaa verrattuna sen hyökkäyksiin. Ryhdin avausosumasta oli kulunut vain 12 sekuntia, kun Deniss Martjusovs (Lazebniks-Teini) huudatti kotiyleisöä 2-0 maalillaan. Vierasjoukkue oli täysin ymmällään, kun he painoivat pelin koko ajan Ryhti-päätyyn, mutta Anssi Ojanperä ei vain kiekkoja taakseen päästänyt ja vastaavasti kotijoukkue kävi tekemässä maalit toisessa päädyssä. Välillä jäähyiltiin puolin ja toisin, mutta erän lopulla Ryhti sai painostuksenpoikasen vieraspäätyyn ja Tuomas Hautaniemi (Haimakainen-Pöllänen) pääsi laukomaan oivasta maskista Ryhdin jo 3-0 johtoon.
2.erä Ryhdin hyökkäyksiin lähdöt paranivat jo ensimmäisessä erässäkin, mutta toisen alussa ne toimivat vieläkin paremmin. Ryhti pääsikin ylivoimalle heti erän alussa, mutta se oli melko vaatimaton suoritus. Heti Rangaistuksen päätyttyä IKK kavensi melko helposti 3-1:een, mutta otti jälleen kaksiminuuttisen, jonka Ryhti nyt käytti hyväkseen Danils Lazebniksin (Martjusovs) laukoessa taululle jo 4-1 lukemat. Vieraiden ajoittaisten painostusjaksojen seurauksena se ajassa 34.08 kavensi 4-2:een, saaden siitä myöskin aina vain enemmän virtaa tekemisiinsä. Ryhdillä oli vielä ylivoimakin, mutta vieraiden karvaus alivoimallakin aiheutti sen, ettei oikein maalipaikoille päästy. Tauolle siis 4-2 lukemissa.
3.erä Nyt mentiin ja kovaa. Erän toisella minuutilla Kruunupyy tuli jo maalin päähän 4-3 ja pari minuuttia myöhemmin jo tasoihin 4-4. Nyt Ryhdin otteissa näkyi selvääkin selvemmin pelirohkeuden hiipuminen. Ei otettu enää vastuuta, vaan pelättiin virheitä ja siirrettiin vastuu toisaalle. Sen tietää kuinka siinä käy. Kolmen minuutin aikana vieraat tekivät vielä viidennenkin maalin 4-5 ja kotijoukkueen päät painuivat. Useimmat viime hetken maaleista syntyivät Ryhdin oman pään kiekollisen pelin hitaudesta ja avauksien puuttumisesta, jolloin vastustaja vain tuli, otti kiekon pois ja teki maalin. Olihan Ryhdillä erän lopulla vielä erinomaiset mahdollisuudet tulla tasoihin, kun se pelasi kuudella neljää vastaa. Mutta, kun onnikaan ei ollut mukana, vaan tolpat ja ylärima kolisivat, niin pettymys täytyi vaan niellä.
Kahden erän unelmapeli ei riitä Rautaliigassa enempää kuin muuallakaan, vaan pitää jaksaa kolme erää. Kruunupyy jaksoi ja vei pisteet maalin erolla 4-5. Viihdyttävä ”päiväottelu” olisi voinut päättyä iloisemmissakin tunnelmissa.

R.Louhela