Ryhdille karvas kiekkotappio Pietarsaaressa

7.1.2018 klo 20:15

Jeppis - KuRy 4-3 (0-1, 3-2, 1-0)

 

Talvisena sunnuntaina Kurikan Ryhdin Edustusjoukkue suuntasi H. Rannan bussin nokan kohti Pietarsaarea, jossa vastaan asettui Kristallihallissa Jeppis.

Ensimmäinen erä oli tasainen; molemmat saivat luotua muutamia laadukkaita maalipaikkoja ja pelin paine vaihteli puolelta toiselle. ajassa 13:39 Ryhti sai latvialaiskaksikon toimesta vastahyökkäyksen ja hyvän laukauksen kohti vastustajan maalivahtia, joka (kuten läpi koko ottelun) tiputti kiekon eteensä ja Harri "Hepa" Huhtanen sai tuikattua kiekon maaliin. Tauolle 0-1.

Toisessa erässä kaveri nosti pari napsua peliään ja oli hivenen pelin päällä. Erän ensimmäiseen kolmeen minuuttiin he tekivät kaksi maalia, jonka jälkeen kuitenkin saimme kuitattua pelin 2-2, kun Deniss Martjusovs taituroi itsensä upeasti keskelle vapaaksi ja napautti kiekon verkkoon. Erän puolivälin jälkeen Jeppis siirtyi johtoon 3-2, mutta alivoimaisena 19 sekuntia ennen erän loppua Lauri "Haima" Haimakainen (tänään 0+2 ja paras pelaaja) luisteli Pietarsaarelaisten alueelle maalin taakse, josta tarkka syöttö Antti Pölläselle maalin eteen ja kiekko reppuun. Syystä tai toisesta maali merkittiin kuitenkin historiankirjoihin Arttu "Artjuhin" Havuluodolle. 3-3.

Kolmas erä oli jälleen tiukkaa vääntöä. Valitettavasti me emme saaneet kiekkoa maaliin millään, ei sitten millään! Jeppis puolestaan tämän teki erän puolivälin jälkeen, kun omassa päässä vastustaja unohtui vapaaksi b-pisteen yläkaarelle ja kiekko suoraan syötöstä maaliin. Ottelun lopussa paine vastustajan päässä oli kova ja kiekko kävi useasti jo aivan ns. huulilla, mutta kun maaliviivaa ei ylitetä niin ei auta. 4-3.

Rehellisesti voin sanoa, että pelasimme hyvän ja ehjän 60 minuuttisen. Pelimme on mennyt eteenpäin koko kauden ja palkinnon on pakko näkyä tulostaulukossa pian. Nämä maalin tappiot alkavat olla erittäin lievästi sanottuna myrkkyä. Maalivahdeista voitot eivät ikinä jää kiinni, tänään koppeja napsi Kampin mensalainen Anssi Männistö 49 torjunnan edestä.

Ensi viikonloppuna panokset eivät voisi olla enää korkeammat, kun Kurikan jäähalliin saapuvat Kiekko-Veljet Seinäjoelta. Veljet ovat meitä pisteen edellä sarjataulukossa ja juuri tämä kyseinen piste erottaa meidät samalla playoffpaikasta.

Ottelu alkaa kello 1700, tervetuloa jännittämään rautaliigan tasokasta jääkiekkoa tai vain nauttimaan jäähallin tunnelmasta ja Hipin vitseistä.

Taistelu jatkuu.

-Jupe