IFK Lepplax luisteli Ryhdiltä jalat alta

17.12.2017 klo 19:30

KuRy – IFK Lepplax 1-7 (0-2,1-3,0-2)

Ehdottomasti kauden paras joukkue nähtiin sunnuntai-iltana Ryhdin vastustajana Rautaliigan viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa. Vieraiden liike oli kerrassaan ihailtavaa katsottavaa. Kiekottomat miehet luistelivat hyökkäys ja puolustuspäässä, niin että itsellä oli aina syöttöpaikka ja vastaavasti vastustajalla ei ollut. Ilahduttavaa ottelussa oli se, että kotijoukkue Ryhdillä oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella heittää kehiin neljä hyökkäysketjua ja kolme puolustajaparia.

1.erä Lepplaxin parempi liike näkyi heti erän alussa, jolloin Ryhti joutui rikkomaan ja vieraat rankaisivat ylivoimalla välittömästi 0-1. Vastustajan tilanne-ennakointi oli myös sitä luokkaa, mistä kannattaisi ottaa mallia. Ei Ryhtikään täysin alakynnessä ollut ja se pääsikin ylivoimalle viidennellä peliminuutilla. Kiekko kyllä pyöri koko kaksiminuuttisen vieraspäädyssä, mutta se tärkein, elikkä maali jäi tekemättä. Ajassa 9.59 Lepplaxin Jonas Fagerudd seurasi laukaustaan ja Ryhti-puolustuksen hieman uinahtaessa pisti vielä riparin sisään 0-2. Edellä mainitun hyvän liikkeen vuoksi vieraiden hyökkäyksiin lähdöt näyttivät tosi helpoilta ja saman asian vuoksi Ryhdin taas vaikeilta. Ensimmäisen erän 0-2 oli valitettavasti oikeutettu.

2.erä Ei oltu ilmeisesti vielä aivan hereillä, kun vieraat siirtyivät ns. vahinkomaalilla 0-3 johtoon heti ensimmäisellä minuutilla. Ryhdinkin liike oli nyt luokkaa parempi mitä alussa ja kavennus 1-3:een syntyikin komeasti J-P Luukkaisen (Varpelaide-Sippola) ”pesäpallolyönnillä” ajassa 24.56. Vikkelät vieraat aiheuttivat kotijoukkueelle kuitenkin kaksi peräkkäistä rangaistusta joidenka kummankin aikana he tylysti viimeistelivät 1-4 ja 1-5. Ryhdin pelissä pisti ehkä eniten silmään itsepintaiset oman alueen ränni purut, jotka vastustaja eliminoi helposti.

3.erä Ottelun vauhti putosi huomattavasti ja hyökkäykset aaltoilivat leppoisasti päästä toiseen. Hyvistä paikoistakaan Ryhti ei yhtä maalia enempää saanut aikaan. Vieraiden hahmo Jens Östman rankaisi kuitenkin vielä kahdesti, eikä voinut oikein muuta, kun ihailla. Lepplaxin ylivoima oli myös murhaavan tehokasta, jossa syötöt kulkivat tosi näyttävästi ja kovaa mieheltä toiselle. Ryhtiäkään ei voi moittia yrityksen puutteesta, joukkue on tasainen, mutta ainakin tällä kertaa vastustajalla oli parempi päivä.

Hyvää Joulua ja palataan asiaan Loppiaisena.  

R.Louhela