Ryhti Nurmon Jymy 4 vieraana.

30.11.2017


Lentopalloa NJ4 vs Ryhti 1-3 (25-19; 20-25; 21-25; 8-25)

Ryhdin 2-sarjan naiset kävivät sunnuntaina Nurmon vieraana.

Ottelu alkoi tunnustellen niin kuin aina. Kotijoukkue otti pienen eron, mutta Ryhti kiri eron kiinni ja näin Nurmolle aikalisä 8-6 tilanteessa. Ryhti johti erää jo 12-9, mutta kotijoukkue otti edun kiinni.  Ryhti sai pelin juonesta kiinni ja kuroi piste pisteeltä erää karkuun. Kotijoukkue ei taipunut vaan kiri mukana pisteen parin päässä. Ryhdin toinen aikalisä tilanteessa 19-20. Aikalisän jälkeen ei oikein mikään toiminut. Ryhti ei päässyt viemään peliä suunnitellusti ja näin erä Nurmolle 25-19.

Toisen erän aloitti Ryhdiltä Salla Rinta-Tassi. Sallan syöttövuorolla Ryhti siirtyi 2-0 johtoon. NJ kuitenkin tasoitti ja pahojen aloitusten siivittämänä siirtyi 5-2 johtoon ja Ryhti aikalisälle. Ryhti kavensi tilanteeksi jo 7-8 mutta Nurmo takoi 12-7 johdon. Kotijoukkue vei erää, mutta Ryhdin peli piristyi kaiken aikaa. Riikka Huhtanen otti yksin keskeltä Nurmon hyökkäyksen kiinni ja Liisa Rinta-Tassi pisti heti perään ässäsyötön kenttään ja tilanne kaventui 14-15 Ryhdille. Jatkossa Sallan kaksi perättäistä ässäsyöttöä tasoitti ottelun 17-17 ja Nurmolle aikalisä. Salla jatkoi aikalisän jälkeen vielä kolmella ässällä ja näin Nurmolle toinen aikalisä 17-20 tilanteessa. Nurmo tuli vielä parin pisteen päähän, mutta Ryhti hoiti erän kotiin 25-20 Sara Rantamäen nelospaikan hyökkäyksellä. Toisessa erässä Ryhdin hyökkäyksiä tärkeissä paikoissa päätti tehokkaasti Sara nelospaikalta.

Kolmanteen erään Ryhti vaihtoi liberoksi Eveliina Salon, Jutta Hakkolan tilalle. Jutta pelasi kaksi erää ihan hyvin, mutta ennen ottelun alkua Ryhti ilmoitti käyttävänsä eräkohtaista liberoa. Tasaista vääntöä oli alusta alkaen, joskin hieman enemmän erä näytti kääntyvän kotijoukkueelle. Tilanne kuitenkin pian tasan 11-11. Nurmo otti vielä neljän kosketuksen voimalla pisteen 14-11 ja Ryhti aikalisälle. Aikalisän jälkeen Nurmo takoi varmantuntuisen 17-12 johdon, mutta Ryhti ei lannistunut. Kovaa hyökäten ja puolustaen alkoi pisteitä tulla ja Nurmo oli vähän turhautunut.  Ryhti pakotti kotijoukkueen aikalisälle tilanteessa 18-17. Ryhti jatkoi vahvaa painostusta ja Nurmon erän viimeinen oljenkorsi, aikalisä tilanteessa 20-23. Se auttoi ja Ryhdin seuraava syöttö pitkäksi. Erän kaksi viimeistä pistettä Ryhti hoiti kotiin. Eräpallon paukutti Milana Salo-Tuisku ässänä ja näin erä Ryhdille 25-21. Erän lopussa näytti, että Nurmon peli ei enää kulkenut ensimmäisen erän malliin. Jännä neljäserä edessä.

Neljäs erä alkoi Ryhdin komennossa. Nurmo pyristeli vastaan, mutta Ryhti pakotti kotijoukkueelle aikalisän 4-10 tilanteessa. Aikalisän jälkeen vuorostaan Milana paukutti kolme ässäsyöttöä ja erä menossa Ryhdille 15-5 tilanteessa. Viideserä oli vapautunutta peliä, kaikki näytti onnistuvan. Nurmon peli hajosi täysin, viimeinen aikalisä tilanteessa 8-19. Ryhti hoiti erän lopun hienosti 25-8.

Ei mitenkään helppopeli Ryhdille, mutta oman pelin auettua Nurmolla ei ollut paukkuja panna kampoihin.

Paras pisteen tekijä oli Sara Rantamäki 17:sta hyökkäyspisteellä. Jenniina Keljo säesti hienosti 8:lla ja Riikka Huhtanen 6:lla pisteellä. Salla Rinta-Tassi syötti huikeat 8 suoraa pistettä. Milana Salo-Tuisku Ja Liisa Rinta-Tassi 4 pistettä. Seuraava kotiottelu sarjakakkosta vastaan sunnuntaina. (tm)