2.div: KoMu HT vei tasaisen koitoksen

25.11.2017 klo 19:30

KuRy - KoMu HT   2-4 (0-0,2-3,0-1)

Ryhti pelasi yhden tämän kauden parhaista otteluistaan, vaikka tappio tulikin ja vakio kokoonpanosta puuttui jälleen kentällinen miehiä.  Vajaamiehisyys on ollutkin enemmän sääntö, kuin poikkeus.  B-nuori-ikäiset omat kasvatit osoittivat kuitenkin, että täältä tullaan.

1.erä Ensimmäinen erä oli ns. maalivahtien taidon näyte ja etenkin Anssi Männistö Ryhdin maalissa oli suorastaan loistava.  KoMu oli alussa hallitsevampi, mutta erän vanhetessa Ryhtikin pääsi mukaan ja hallitsemaankin erää. Kumpikin pelasi tosi systemaattista kiekkoa, niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin.  Ryhdillä oli erässä yksi ylivoima, mutta Antti Ulvila vastustajan maalilla piti pömpelinsä puhtaana. Maalivahtien huipputorjuntojen vuoksi tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

2.erä Ottelu jatkui edelleen tasapäisesti, kunnes melko harmittomasta tilanteesta vieraat siirtyivät kuin varkain 0-1 johtoon. Minuuttia myöhemmin Juuso Teini karkasi Leevi Suvisalmen syötöstä ja ujutti maalivahdin haaroista 1-1 tasoituksen. Juuso Teini on muutenkin ollut tällä kaudella kuin uudesti syntynyt ja ehdottomasti joukkueensa parhaimmistoa. Tasoituksesta oli kulunut vain minuutti, kun Deniss Martjusovs pelasi tilanteen loppuun saakka ja syötti Jaakko Niskaselle, joka vei Ryhdin 2-1 johtoon. Maali oli Niskasen ensimmäinen Ryhti-paidassa. Ajassa 34.39 Ryhdin siinä ja siinä rikkomisen seurauksena KoMu pääsi ampumaan rankkarin. Väkiparta pääsi huijaamaan Männistön ja tilanne oli tasan 2-2. Erän loppupuolella KoMun Jani Repo taklasi ilkeästi Ville Saarista, joka joutuikin olkapäävamman vuoksi jättämään pelin kesken. Rangaistuksen aikana Ryhdin ylivoima oli kuitenkin melko huonoa, eikä tulosta syntynyt. Erää oli jäljellä yksi sekunti, kun Ryhti toheloi oikein kunnolla ja vieraat saivat lahjaksi 2-3 johdon. Tuollaiset maalit ovat anteeksi antamattomia, sillä jokaisen täytyisi tietää, että peliä pelataan aina joko pillin, tai summerin soittoon saakka.

3.erä Maalin tappioasemassa siis kolmenteen erään. Mitään ei ollut vielä menetetty ja pelin tasaisuuden vuoksi kumpi vain voisi ottelun voittaa. Seuraavaksi Ryhti pelasi tosi hyvän alivoiman, mutta kaksi seuraavaa ylivoimaa eivät vieläkään toimineet. Ne eivät välttämättä olleet kuitenkaan Ryhdin huonoutta, vaan aika lailla myös vastustajan hyvyyttä. Toisen erän viimeisen maalin ja nyt ajassa 56.03 syntyneen 2-4 osuman voi kotijoukkueen puolustus kyllä ottaa täysin kontolleen. Kummassakaan ei ollut periaatteessa mitään hätää, vaan tilanteet pelattiin aivan liian flegmaattisesti. Harmi vain, kun muuten pelattiin melko hyvin ja kärkijoukkueistakin saadut sarjapisteet olisivat todella tärkeitä. Yrittämisestä kotijoukkuetta voi ainakin kehua. Ja jos jonkun haluaa esille tuoda, oli mv. Anssi Männistön paluu loukkaantumisen jälkeen maalille erinomainen.                   

Rainer Louhela