Jääkiekko: Pistetili auki Pietarsaaresta!

2.10.2017

Pistetili auki Pietarsaaresta!

24.9.2017

Jeppis - Ryhti 4-3 vl.

 

Kaunis sunnuntaipäivä sai hienon päätöksen, kun Kurikan Ryhdin Edustusjoukkue kävi nappaamassa kauden avauspisteensä Jeppistä vastaan. Alkuasetelmissa erittäin hyväksi joukkueeksi asetettu Jeppis sai meitä vastaan nimivahvan nipun kasaan ja haaste oli asetettu.

Ottelun alussa Jeppis sai muutamaan otteeseen laitettua Rosenlewin pesukoneen päälle Ryhdin päädyssä. Tämä tuotti myös heille tulosta. Kaverin maalista vastasi Kurikkalaislähtöinen mailataituri Samu Vähämaa. Tämän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat ja tämähän meille sopi mainiosti. Peliä saatiin painettua mukavasti Pietarsaarelaisten päätyyn ja paikkoja luotiin. Ryhdin skouttitiimi osoitti onnistumisia, kun Latvialaisen Deniss Martjusovsin maatoveriksi Ryhtiin Kauhavan Hela-Kiekosta hankittu Danils "Däni" Lazebniks pääsi yksin läpi ja nosti hallitusti kiekon rystyllä maaliin. Maalin syötti myös skouttitiimin haaviin kesällä tarttunut hankinta Jaakko Niskanen.

Toisen erän alku oli jälleen valitettavasti synkkä. Kaveri iski nopeasti kahdesti ja taululla kiilsivät 3-1. Jälleen Ryhti osoitti suurta hirvisydäntä ja asennetta; periksi ei annettu, vaan jatkettiin omaa hyvää peliä. Ryhdin ollessa alivoimalla Däni pääsi yksykköseen kaveria vastaan. Kovalla luistelulla ja esimerkillisellä suojaamisella hän pääsi nokikkain maalivahdin kanssa ja ujutti kiekon puikoista sisään. 3-2.

Kolmannen erän alussa Ryhti antoi vastustajalle heidän omaa lääkettään ja tuli kovaa kaukaloon. Ajassa 40:44 jo mainittu herra Martjusovs tasoitti ottelun maalineduskahakan jälkeen. Däni syötti viivaan Pontus "Ponde" Varpelaidelle, joka toimitti kiekon kovalla rannarilla maalille. Deniss oli maalin edessä vahvin ja pisti kiekon häkkiin. Varsinaisen peliajan loppu mentiin kovaa päästä päähän ja molemmat joukkueet taistelivat voitosta. Kun ratkaisua ei syntynyt, mentiin jatkoajalle. Kolmella kolmea vastaan pelattu jatkoaika oli myös tasaista vääntöä ja molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikkoja. Kun kiekkoa ei saatu häkkiin ja molemmissa päissä maalivahdit olivat rautaa, siirryttiin voittolaukauskilpailuun. Näissä vastustaja pisti taktisesti maalivahtiamme Anssi "OJ" Ojanperää vastaan OJ:n vanhat pelikaverit Samu Vähämaan ja Iiro Pakan. Anssi muisti kavereiden vanhat kikat ulkoa ja pystyi nollaamaan heidän yrityksensä. Kolmella yrityksellä me emme saaneet pikkumustaa sisään. Valitettavasti Jeppiksen viimeinen kaveri uitti kiekon maaliin ja sinetöi ottelun lopputuloksen.

Ottelussa parhaana pelaajana meiltä palkittiin täysin ansaitusti maalivahti Ojanperä, joka näytti kesäreenaamisen tuottavan tulosta. Muutama aivan huipputason torjunta ja useita Anssille taitovoimistelusta opittuja pelastuksia. Palkintoja olisi voinut jakaa useammankin, sen verran hienosti pelattiin. Hyvä äijät!

Käsi sydämellä voin kyllä sanoa, että hieno viikonloppu takana, vaikka pisteitä mukaan tarttuikin vain yksi. Molemmissa otteluissa asenne oli loistava ja pelaaminen oli hyvää. Tästä on erittäin hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, jolloin Kurikan jääkiekkopyhättöön saapuu rakkaita naapureita Seinäjoelta Kiekko-Veljien muodossa. Ottelu alkaa lauantaina kello 17:00. Kiitos.

-Jupe