Ryhdillä vahvat ottelujen alut syyskierroksen avausotteluissa.

6.8.2017

IK/2 – KuRy 1-1 (0-1)

Ryhdin miehet avasivat torstaina 27.8. syksyn ottelut kutosen alaloppusarjassa kohtaamalla Ilmajoen Kisailijat vierasottelussa. Ryhti lähti vahvasti otteluun ja se hallitsi pelitapahtumia heti alusta. Nyt saatiin hienosti käytettyä hyvä alku myös hyväksi. 8 minuutin kohdalla Anssi Lehtola löysi tyhjään tilaan hyvin liikkuneen Jukka Hakalan. Jukka lähettikin laadukkaan keskityksen maalille, josta Valtteri Loppi vastustajan estelyistä huolimatta puski Ryhdin 0-1 johtoon. Tämänkin jälkeen ote säilyi vieraiden hallussa, mutta vaikka saatiin hyviäkin tilanteita aikaiseksi ei lisämaaleja nähty. Kotijoukkuekin sai rakenneltua muutamia tilanteita ensimmäisen puoliajan toisella puoliskolla. Ryhdin maalissa pelistä poissa ollutta Markus Männistöä tuurannut Topi Markkila kuitenkin hoiti tonttinsa kiitettävästi ja tauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toisella puoliajalla Ryhdin peliä leimasivat turha hätäily ja pienet virheet. Tästä johtuen pelin pääsi kotijoukkuekin paremmin peliin. Ryhtikin tosin sai edelleen luotua hyviä tilanteita, joskin tässä vaiheessa tilanteita ei pystytty hyödyntämään. Toisen puoliajan edetessä alkoi Ryhdin ylle kasaantua mustahkoja pilviä oikein huolella. Ensin loukkaantui keskikentältä Anssi Lehtola ja pian perään kentältä nilkutti vahvaa peliä alakerrassa pelannut Toni Kuntola. Ryhti ei saanut omaa peliään tämän jälkeen omalle tasolleen ja se joutui selvästi puolustus kannalle. Juuri kun näytti, että ottelusta tulisi kuitenkin jopa 3 pistettä onnikin käänsi selkänsä. Pelikello näytti jo 90 minuuttia, kun kotijoukkue sai vapaapotkun jälkitilanteesta lopulta tasoituksen. Ryhdillä oli tilanteessa paikka purkaa tilanne ja lopuksi vielä pallo pomppasi kuin varkain vapaaksi jääneelle pelaajalle parhaalle mahdolliselle maalinteko paikalle. Pisteet tasatiin siis lukemin 1-1.

KuRy – Black Islanders 1-2 (1-2)

Torstaina 3.8 Ryhti kohtasi kotikentällään Vaasasta saapuneen Black Islanderssin. Edellisen ottelun tapaan Ryhti sai loisto alun ottelulle. ensin Jukka Hakala laukoi voimalla päin vastustajan maalivahtia. Pallo kimposi Aaro Hautalalle, joka olisi voinut itsekin yrittää maalia tilanteesta. Aaro kuitenkin näki laidalta tulleen Santeri Haapasen. Santerin tarkka laukaus vei Ryhdin 1-0 johtoon vain minuutin pelin jälkeen. Jostain syystä kotijoukkue kuitenkin lähti tämän jälkeen turhaan vieraiden pelitempoon turhaa mukaan. Pelikello näytti 16 minuuttia kun vieraat saivat vaparin aivan laidan tuntumasta. Pallo pelattiin Ryhdin maalin etualueelle, josta sen jatkoi päällään näyttävästi vieraiden Janne Isokangas maalin perukoille. Kotijoukkue kokosi kuitenkin rivinsä ja se painoi pelin jälleen vieraiden päätyyn. Ryhti hallitsi peliä ja tästä johtuen se jopa yli hyökkäsi monessa tilanteessa. Tämä aiheutti sen, että puolustuslinjan ja keskikentän väliin jäi liikaa tilaa. Kotijoukkue ei tehnyt viimeisellä hyökkäyskolmanneksella tarpeeksi helppoja ratkaisuja joka antoi vieraille tilaisuuden hyviin vastahyökkäyksiin. Vieraat käyttivätkin yhden tilanteistaan tehokkaasti 22 minuutin kohdalla. Kotijoukkue yritti vielä vimmatusti tasoitusta, mutta tauolle kuitenkin 1-2 vieras johdossa.

Toisen puoliajan alun kotijoukkue paransi taas peliään ja tilanteita saatiinkin taas tarvittava määrä tasoitukseen. Viimeistely vain ei toiminut ja lähes tyhjäänkään maaliin ei palloa saatu. Ryhdillä oli kyllä yritystä loppuun asti, se ei vain tällä kertaa piisannut tasoitus maalin tekemiseen. Kotijoukkue on kahdessa ensimmäisessä syyskierroksen pelissä luonut vastustajaa enemmän hyviä tilanteita. Nyt vain pitäisi löytää tehoja ratkaista ottelu, kun siihen on omalla joukkueella mahdollisuudet. Seuraavaksi Ryhti matkaa Vaasaan perjantaina 11.8 BK-48 vieraaksi.

AK