Ryhdin yli vuoden mittainen voitottomien sarjaotteluiden putki poikki.

9.7.2017

Ryhdin jalkapallon miesten joukkueella on ollut sarjapeleissä yli vuoden mittainen voitoton putki. Suurin osa peleistä on hävitty maalin erolla ja tämä ei ainakaan ole helpottanut pelaamista. Useaa ottelua on jopa johdettu, mutta sitten ovat omat pienet virheet kostautuneet. Ennen viimeistä alkusarjan peliä, koettiin jälleen yksi maalin tappio Lapualla. Paikallinen Ponnistus vei pisteet maalin voitolla.

Ryhti matkasi Lapualle keskiviikkona 28.6 ja mielessä oli ehdottomasti ottaa kauden avaus voitto. Ottelun alku näyttikin siltä, tosin haastetta peliin toi todella epätasainen kenttä. Varsinkin kun Ryhdin ongelmana on ollut muutenkin syötöt ja niiden haltuunotot. Nyt Ryhti sai hyvän alun pelilleen ja jo 11 minuutin kohdalla Santeri Haapanen laukoi vieraat 0-1 johtoon. Jo seuraavassa kotijoukkueen hyökkäyksessä sitten onni kääntyi. Ryhdin rangaistus alueelle pomppinutta palloa haltuun ottaessaan Ryhdin pelaaja pelasi pallon epäonnekseen kädellään. Tilanteesta pallo ”pilkulle” ja kotijoukkueen tasoitus alle minuutissa Ryhdin johto maalista. Ensimmäisen puoliajan loppu mentiinkin sitten maalittomasti. Toinen puoliaika jatkui tasaisena pelin aaltoillessa päästä toiseen. Tosin kotijoukkue sai luotua paremmat maalinteko tilanteet. Peli kellon näyttäessä reilua 60 minuuttia sai Ponnistus toisen rangaistuspotkun ottelussa. Tilannetta edelsi kulmapotku, jonka jälkitilanteessa Ryhdin pelaaja pelasi jälleen kädellä palloa ja tällä kertaa teki sen maaliviivalta. Tästä tuloksena suora ulosajo ja jälleen pilkulta osuma kotijoukkueelle. vieraat kuitenkin pelasivat yllättävänkin hyvin alivoimaisena ja sai hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Tosin Ryhdin suurin osa tilanteista kuivui suureen paitsioiden määrään. Kotijoukkueen sankariksi nousi Jani Takala, joka kruunasi hattutemppunsa 76 minuutin kohdalla laukoen Ponnistukselle 3-1 johdon. Aivan lopussa Ryhti sai vielä kavennuksen, kun Valtteri Loppi laukoi vapaapotkusta 3-2. Näin jälleen yksi maalin tappio kirjattiin Ryhdin tilastoihin.

Ryhdin viimeinen alkusarjan peli pelattiin torstaina 6.7 Jurvan keskuskentällä. Vieraaksi saatiin Lapualta Virkiä/2. Ensimmäisen puoliajan alkupuolella vieraat pitivät pallon hallinnan itsellään ja kotijoukkue ei pääsyt juurikaan kuin vastahyökkäyksiin. peli kuitenkin edetessä paransi Ryhti koko ajan omaa pallollista peliään ja syötötkin alkoivat löytämään omat pelaajat. Tauolle mentiin maalitomassa tasatilanteessa. Virkiällä oli kyllä ensimmäisen puoliajan viimeisellä 15 minuutilla muutama todella hyvä paikka tehdä johto-osuma. Pallot kuitenkin sujahtivat Ryhdin onneksi hieman ohi tai yli maalin. Loput tilanteet sitten hoiti jälleen loisto ottelun torjunut Markus Männistö. Toinen puoliaikakin meni pitkälle ilman maaleja, mutta nyt kotijoukkueen pelissä alkoi tapahtua paljon positiivisia asioita. palkinto saatiin 5 minuutin kohdalla. Ryhti pelasi pallon rauhallisesti syötellen vasempaan laittaan, josta Mikko Lenkkeri keskitti pallon maalille. Tilanteeseen tuttuun tapaansa vauhdilla mennyt Jukka Hakala aiheutti sen verran paljon hämminkiä, että pallo päätyi lopulta maaliin ja Ryhti 1-0 johtoon. Ryhdin johto asemassa edettiin vajaa kymmenen minuuttia, kunnes vieraat saivat tasoituksen kulmapotkusta, Ryhdin unohtaessa kokeneen Aki Haataisen takatolpalle aivan vapaaksi. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt kääntää ottelun väkisin voitoksi. Minuutti tasoituksesta ja Aaro Hautala seurasi Santeri Haapasen laukauksen irtopallon loppuun asti. Aaro taiteili lopulta tilanteesta 2-1 johdon kotijoukkueelle. Ryhti oli saanut koneet käyntiin ja vain 3 minuuttia edellisestä niin jälleen tapahtui. Tällä kertaa Ryhdin ottelun parhaita ollut Santeri Haapanen laukoi itse oikealta ja pallo vieraiden pelaajasta kimmoten maaliin. Ryhti johti ottelua 3-1, mutta sitten alkoi sekava vaihe kotijoukkueen pelissä. Monessa tilanteessa hätäiltiin aivan turhaan. Näin Virkiä sai otteen pelistä ja Ryhti joutui puolustus kannalle. Peliaikaa oli jäljellä noin 20 minuuttia kun vieraat saivat 3-2 kavennuksen. Virkiä pääsi tilanteessa pelaamaan keskeltä yhden pelaajan läpi. Virkiä haki vimmatusti tasoitusta, mutta Ryhdin puolustus hoiti lopun uhrautuvasti ja taistellen. Ryhdilläkin oli vielä hyviä tilanteita tehdä lisäosumia, mutta niitä ei kuitenkaan nähty. Ryhdille kuitenkin ansaitusti 90 minuutin jälkeen 3-2 voitto ja 3 pistettä. Ryhdin ottelut jatkuvat heinäkuun loppupuolella ja niistä tarkempaa tietoa kunhan sarjaohjelmat saadaan julkaistua.

AK