Ryhdin futis miehet avasivat kautensa.

20.5.2017

Ryhdin jalkapallon edustusjoukkue pelaa tulevan kesän piirin 6.divisioonaa. Sarja pelataan kahdessa lohkossa ja syys kierroksella joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan loppusarjaan. Ryhti on saanut tulevalle kaudelle sopivasti nuorempia pelaajia jälleen mukaan ja tavoitteena onkin lähteä uudelleen rakentamaan tulevien vuosien joukkuetta.

NuPa – KuRy  6-0 (3-0)

Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin vieras kentällä Nurmon Pallo, joka viime kaudella tippui 4.divisioonasta. Seura kuitenkin päätti lähteä myös uudelleen rakennuksen tielle ja aloitti kautensa myös 6.divarista. Ryhdin kohdalla oli paljon kysymysmerkkejä koska alla oli vasta muutama harjoitusottelu sekä yhdet pihatreenit. Lisäksi uusien pelaajien yhteen pelaaminen vie oman aikansa. Ottelun alusta näki heti kotijoukkueen pelaajien rutiinin, joka teki eron varsinkin joukkueiden syöttö pelissä. Vieraat tekivät myös enemmän virheitä ja kotijoukkue käytti nämä hyväkseen mennen 16 minuutin kohdalla jo 2-0 johtoon. Ryhdilläkin oli muutama loistava tilaisuus tehdä kauden avaus osuma, mutta viimeistely oli vielä talvihorroksessa. Kotijoukkue onnistui vielä 1.jakson puolivälissä lisäämään johtonsa kolmeen maaliin. 2.jaksolle teemana oli parantaa omaa peliä. Ryhdin peli olikin hivenen parempaa ja palloa pystyttiin pitämään jo pitempiä jaksoja joukkueella. Jälleen saatiin muutamia tilanteitakin luotua, mutta palkinto maalin muodossa jäi tulematta. Kotijoukkue teki toisella puoliskolla rutiinilla vielä kolme maalia lisää. Loppunumerot siis Nurmon Pallolle 6-0.

KuRy – IK/2  1-1 (0-1)

Lauantai 13.5.-17 pelattiin ensimmäinen kotiottelu Panttilan hiekkakentällä, jossa vastustajaksi asettui IK/2 Ilmajoelta. Nyt otteluun oli saatu paremmin myös vaihtomiehiä sarja avaukseen nähden. Peli alkoi tasaisesti eikä kumpikaan saanut aivan alussa hyökkäyksiään vastustajan maalille asti. Pelin 12 minuutilla IK sai pelattua pallon Ryhdin rangaistusalueelle. Ryhdiltä puuttui tilanteessa porrastus ja pallon pompittua tilanteessa alueen rajalle vastustajan pelaajalle oli tällä helppo työ laukoa vieraat 0-1 johtoon. Kotijoukkue paransi peliä ottelun edetessä, mutta tauolle siirryttiin vieraiden johdossa. Toiselle jaksolle valmiimpana ja tilanteita saatiin päätettyä enemmän selkeisiin maalinteko yrityksiin. Kotijoukkue koki kuitenkin takaiskun jo parin minuutin pelin jälkeen, kun yksi puolustus pään pelaajista ajettiin suoralla punaisella ulos ja se tiesi loppu pelin vajaalla pelaamista. Pienen ihmettelyn jälkeen kotijoukkue sai kuitenkin koottua rivinsä.  Pelikellon näyttäessä 56 minuuttia onnistu Ryhti tekemään kauden avausosuman. Ilari Kuusisen keskitys leijaili maalin takatolpalle, josta Riku Lehtonen ohjasi pallon hallitusti päällään maalin edustalle. Oikea aikaisesti maalille juoksun tehnyt Mikko Lenkkeri toimitti pallon varmasti vastustajan maaliin. Kotijoukkueella oli nyt hyvä tekemisen meininki ja se loi tilanteita toisensa jälkeen. Lisä maaleja ei ottelussa kuitenkaan enää nähty, joten pisteet jakoon tuloksella 1-1. Seuraavaksi Ryhti kohtaa vierasottelussa Ilmajoen Kisailijoiden toisen joukkueen keskiviikkona 24.5.-17.

A.K